Gå til hoved-indhold
Far East 26 er en af de nye sejlbåde fra Kina, som du kan se på messen i Düsseldorf. Foto: fareastboats.comUdstyr
Far East 26 er en af de nye sejlbåde fra Kina, som du kan se på messen i Düsseldorf. Foto: fareastboats.com

Kina satser på bådproduktion

Kineserne er sjældent langt væk, når der er tale om business, og heller ikke mange meter bagud når det gælder produktion. Nu satses der på bådebygning og marinaer.

Af katrine bertelsen |

Branchebladet International Boat Industry skriver i sit seneste nummer om en storstilet satsning på bådproduktion og sejlerliv, i Fujian-provinsen sydvest i Kina tæt på Taiwan.

Her skal der bygges fire industrianlæg til bådproduktion og 18 nye marinaer. Et messecenter skræddersyet til bådudstillinger er allerede under konstruktion på et område ved Fuzhou International Conference og Exhibition Centre.

En international yacht marina og et hotel for bådturister hører også med til planerne i provinsen. I marinaen bliver der plads til 200 både. På floden Minjian skal 50 små cruiserskibe tage sig af turisttrafikken.

En række europæiske og amerikanske bådproducenter har for længst lagt meget af produktionen ud til Kina. Arbejdskraften er væsentlig billigere der end i det meste af den vestlige verden. Det skriver seilas.no.

På bådmessen Boot Düsseldorf fra d. 21. - 29. Januar 2012 kan der bl.a. ses både fra det kinesiske værft Far East Boats, der gør i joller, en spøjs lille trimaran og mindre kølbåde.

Skal junior have en billig optimistjolle, er der udsalg på de både der blev brugt til VM.

Links:

Far East Boats: www.fareastboats.com

Boot Düsseldorf: www.boot.de

content-loader
content-loader
content-loader