Gå til hoved-indhold
Starbåds-sejlerne Hestbæk og Olesen kan få hjælp af Holbæk-bådebyggerne. Foto: Anders Dylov/Chroma FilmKapsejlads
Starbåds-sejlerne Hestbæk og Olesen kan få hjælp af Holbæk-bådebyggerne. Foto: Anders Dylov/Chroma Film

For første gang skal danske bådebyggere til OL

Hans Nielsen og Poul Brøker fra Holbæk skal sørge for at OL-sejlerne undgår en 'Warrer og Kirketerp', der i 2008 panisk lånte en kroatisk 49er.

Af Troels Lykke |

Hans Nielsen og Poul Brøker skal sammen med Dansk Sejlunions store besætning af holdledere, meteorolog, fysioterapeut, trænere og sparringspartnere, hjælpe de 13 sejlerne med at hive medaljer hjem til Danmark.

Det er første gang, at Dansk Sejlunion tager bådbyggere med til OL, og de skal blandt andet være garanter for, at situationen for fire år siden med Jonas Warrer og Martin Kirketerp i 49'eren ikke gentager sig.

Her måtte danskerne efter en knækket mast låne kroaternes båd, og det fik andre lande til at nedlægge protest mod danskernes guldmedalje.

Hjælper Jonas Høgh-Christensen

De to bådbyggere fra Holbæk har siden OL i Sydney hjulpet de danske sejlere med at top-trimme bådene fra værftet i Holbæk, men det er første gang, at de skal med til OL. 

Poul Brøker har senest hjulpet Jonas Høgh-Christensen med sin Finnjolle, der er blevet optimeret.

- Poul Brøker er af verdens bedste til det han går og laver. Han udfører en utrolig flot finish på  de både vi skal sejle med, og defor har vi hyret ham og Hans Nielsen, siger sportschef Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion til dr.dk.

- Vi skal være pit-crew, hvis der er påsejlinger. Og hvis, der skulle ske det samme, som med 49'eren for fire år siden, så kan vi stå klar med en ny rig, når de kommer ind, siger Poul Brøker. 

Kilde: dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader