Gå til hoved-indhold
Havne
Ifølge tidsplanen forventes anlægsarbejderne igangsat i efteråret 2013

Mærsk støttefond giver 25 mio. til Skovhoved Havn

Den A P Møllerske Støttefond har doneret 25 mio. kroner til udvidelsen af Skovshoved Havn med 220 nye havnepladser. Havnen fik 45 mio. kroner i 2010.

Af Troels Lykke |

"Det er med stor glæde, at vi har modtaget tilsagn fra Den A. P. Møllerske Støttefond om støtte til udvidelsen af Skovshoved Havn. Med sit særlige miljø, sin særlige placering og sin særlige udformning, er Skovshoved Havn hjemsted for mange maritime aktiviteter og et vigtigt udflugtsmål for kommunens borgere", siger borgmester Hans Toft.

Det skriver www.skovshoved-sejlklub.dk på deres hjemmeside. 

Donationen får stor betydning for realiseringen af udvidelsen af Skovshoved Havn. Der bliver 220 nye havnepladser. Herudover forventer Gentofte Kommune med donationen at kunne fastholde den nuværende havnetakst til gavn for havnens maritime brugere. 

Der har gennem en længere periode været ønske om og behov for en udvidelse og modernisering af Skovshoved Havn. 

Første skridt i 2010

Første skridt hertil blev taget i 2010 med Gentofte Kommunes opførelse af fem nye klubhuse til Skovshoved Sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub og øvrige søsportsklubber til i alt ca. 45 mio. kr. 

Gentofte Kommune nedsatte i 2009 et særligt udvalg bestående af 5 kommunalbestyrelses-medlemmer samt 10 interessenter fra Skovshoved Havn og nærområde, der fik til opgave at udarbejde et oplæg til en helhedsplan for Skovshoved Havn. 

Arbejde starter i 2013

Udvalgets oplæg til helhedsplan for Skovshoved Havn blev enstemmigt godkendt af Kommunalbestyrelsen i august 2011. 

Ifølge tidsplanen forventes anlægsarbejderne igangsat i efteråret 2013, således at det nye havnebassin forventeligt kan tages i brug i foråret 2014, og i sommeren 2014 igangsættes arbejdet på land. 
 
Kilde: Skovshoved Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader