Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vegaen er robust til sejlads på de store have. Foto: seilas.no

Amerika rundt nonstop i en 27 fods Vega

Matt Rutherford, 31 år, har drømt om sejle oppe nordpå, men også jorden rundt. Turen rundt om Amerika på 309 dage, kombinerede begge drømme, siger han. Se kort og TV-indslag.

Af finn b andersen |

Matt Rutherford forlod Annapolis på USA´s østkyst i juni 2011 med kurs nordover. Nordvestpassagen blev gennemsejlet i september, og solo-sejleren satte rekord for at være gået igennem med den mindste båd nogensinde. 

Efter Nordvestpassagen blev kursen sat sydover efter at have rundet Alaska. Kap Horn blev rundet i januar 2012.

27.000 sømil på 309 dage

21. april var den lille Albin Vega på 27 fod tilbage i Annapolis i USA, efter en non-stop solosejlas på 309 dage, 18 timer og 38 minutter. Den samlede distance var på 27.000 sømil. Skriver seilas.no.

Den 31 år gamle Matt Rutherford har længe drømt om sejle oppe nordpå, men også jorden rundt alene. Turen rundt om Amerika mente han kombinerede begge hans drømme. 

Vega til 5.000 dollars

Solosejleren brugte en 40 år gammel Albin Vega på 27-fod anskaffet for 5.000 dollar. 

– Meget tåge og is i oppe nordpå var den største udfordring. Båden havde ingen radar, siger sejleren. Beringstrædet var slemt. Kap Horn var måske højdepunktet undervejs, men jeg har også gode minder om at se hvaler og isbjerge, fortalte Matt Rutherford til en lokal TV-station efter at have sat fødderne på land for første gang så længe. 

Nu vil Rutherford tage tilbage til Arktis for at lave en dokumentarfilm. 

content-loader
content-loader
content-loader