Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlsport skrider længere og længere ned på popularitets kurven - hvordan stopper vi den udvikling.

Lorenzen: Engagementet svigter - sejlsporten lider

Der findes løgn, forbandet løgn og så statistik, som et gammelt mundheld udtrykker det. Men tendensen er klar, sejlsporten lider – også i Australien, som ellers er et mekka for sejlsport.

Af Morten Lorenzen |

Australian Yachting har offentliggjort en rapport som med al tydelighed viser at der er udfordringer med vores kære sport. 

Ikke at vi ikke er klar over det på vores breddegrader, men at sejlsports nationen Australien også lider er notérbart. Alle der har prøvet at sejle i Australien, ved at netop sejlsport er stort down-under.

Passion og fan engagement svigter

Som det kan ses i ovenstående diagram, så er sejlssporten langt nede på listen over sportsgrene når man måler på fan engagement og passion. Ud af 46 sportsgrene ender sejlsporten på en lidet flatterende 37  plads. Det er godt nok i Australien, men mon ikke det passer meget godt i vores land også.

Rapporten fra Australia Yachting kan downloades her

Jeg vil på det kraftigste opfordre til at beslutningstagere og andre interesserede i dansk sejlsport ser på denne rapport, og ikke mindst de konklusioner og forslag som er med. 

Vi nærmer os årets generalforsamling i Dansk Sejlunion, og raporten kunne være et godt supplement til den diskussion, som jeg håber der vil være omkring sejlsportens fremtid i Danmark. 

Udfordringer – Downunder og i lille Danmark

Den grundige undersøgelse viser 6 klare udfordringer for sejlsporten

1: Manglende passion, engagement og deltagelse

2: Eksklusivt image og svær at komme i gang med

3: Sen startalder

4: Høj interesse fra børn, unge voksne og unge familier

5: Hygge og afslapning er et vigtigt element i at sejle

6: Forventet høje omkostninger er væsentligste faktor til hvorfor man ikke sejler

Rapporten kommer herefter med en række forslag til hvordan man kan gøre noget ved situationen, og er i det hele taget et godt indspark til en debat.

Strategiplan i Dansk Sejlunion

Vi er nu godt et år henne i den nye strategi, og vi er begyndt at se nogle resultater af den nye fokus. 

Jeg mangler dog stadig nogle klare udmeldinger om hvilke mål man gerne vil nå. Hvor mange nye sejlere ønsker man at få, hvor mange klubsammenlægninger ønsker man at se, hvor mange medaljer til hhv EM, VM og OL vil man opnå osv osv.

Hvis vi ikke kan kvantificere vores mål, kan vi ikke måle dem, og dermed bliver vurderingen om man nåede sine mål en gang sludder for en sladder. 

Så, kære generalforsamling, lad os få nogle kvantificerbare målsætninger som vi alle kan forstå, og som vi kan måle på. Det vil gøre debatten meget mere direkte og forståelig

Godt gået - Armchair Sailor

Og så her på falderebet – stort tillykke til Lucas Lier, den unge hellerup sejler, der slog over 100.000 lænestols sejlere i Volvo Ocean Race Game´et på den svære etape fra Sanya til Auckland. 

En præstation som helt sikkert har krævet mange timer foran skærmen, dag og nat. Jeg må selv tage til takke med en placering i agterenden af feltet, da jeg har min nattesøvn meget kær. 

Men hatten af for Lucas. Præmien, en VIP-rejse til VOR starten i Brasilien er fuldt fortjent. God fornøjelse – og tak for at have bragt sejlerdanmark på verdenskortet på samtlige sejlersite´s ;-)

content-loader
content-loader
content-loader