Gå til hoved-indhold
Søren Stidsholt Nielsen stikker kursen ud, iført den reglementerede påklædning.Tur
Søren Stidsholt Nielsen stikker kursen ud, iført den reglementerede påklædning.

Rundt Kap Horn i godt vejr!

Den langelandske sejlsklubs stander blafrede i stævnen, da verdens største sejlskib stod Hornet rundt. Søren Stidsholt Nielsen fortæller om turen.

Af katrine bertelsen |

Rudkøbing Sejlklubs stander er blandt de få danske klubstandere - måske den eneste - der har rundet Kap Horn. Den langelandske sejlklubs stander med de tre blå fisk blafrede flot i vinden, da den var sat som en gøs ved stævnen om bord på verdens største sejlskib, STS Sedov.

Godt vejr

Kap Horn og Drake Strædet er kendt og berygtet som et af verdens farligste steder for sejlads. Hundreder af skibe og tusindevis af søfolk er gået til bunds på dette sagnomspundne sted ved Sydamerikas sydspids.

Den firemastede bark rundede det berømte horn med Rudkøbing Sejlklubs Søren Stidsholt Nielsen påmønstret som letmatros.

- Efter en barsk tur ned over Sydatlanten og forbi Falklandsøerne var vi så heldige at runde Hornet på en dag, hvor vindene tog sig en forholdsvis slapper. Alligevel blev det en hel fantastisk oplevelse at runde dette sted i verdens største sejlskib, fortæller Rudkøbing-sejleren.

STS Sedov er hjemmehørende i Murmansk i Rusland og er skoleskib for omkring 100 kadetter. Den blev bygget i Kiel som fragtskib i 1921, og er den ene af kun to sejlende skibe fra windjammernes storhedstid. Sedov er på vej jorden rundt med besøg i 25 lande.

Om STS Sedov

Sedov har en størrelse, der reducerer enhver lystbåd til et stykke legetøj: 120 meter lang, 15 meter bred, dybgang 6,5 meter, 32 sejl, sejlareal 4200 kvm og mastehøjde 60 meter.

Rudkøbing-sejleren skildrer i øjeblikket sin Kap Horn-runding i en artikelserie i Fyns Amts Avis.

Rudkøbing Sejlsklubs stander blafrede flot i vinden, da verdens største sejlskib, STS Sedov, rundede Kap Horn.

content-loader
content-loader
content-loader