Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Koch og Sommer. Arkivfoto: Mick Anderson/Sailingpix

Koch og Sommer tæt på OL-plads efter tre forsøg

470erne Henriette Koch og Lene Sommer er på en 10. plads ved VM i Barcelona. De er nu bedst blandt ikke-kvalificerede nationer.

Af Troels Lykke |

EM-sølv og World Cup-sejre er blandt Henriette Koch og Lene Sommers bedrifter i de seneste år, men succes ved VM har de danske 470-jollesejlere stadig til gode.
 
Derfor har de i tre forsøg forgæves forsøgt at kvalificere sig til de seneste to OL-stævner, men nu ser de ud til endelig at lykkedes ved et VM og endda i et tidligere olympisk farvand. Det skriver politiken.dk.
 
Bedste nation uden OL-kvalifikation
Med en femte- og en andenplads i dagens to VM-sejladser ud for Barcelona, OL-vært i 1992, sejlede Koch og Sommer som op på en samlet 10.-plads som bedste nation blandt de endnu ikke OL-kvalficerede. 

Se resultatlisten
 
Danskerne skal 'blot' være blandt de fem bedste ikke-kvalificerede nationer for at sikre sig en olympisk kvalifikation som danske både i seks andre klasser allerede har gjort det.
 
Efter de første seks indledende sejladser deles feltet i to lige store halvdele, og blandt de 27 i guldfeltet er der både fra syv nationer, der skal kæmpe om de fem olympiske kvotepladser.

Kilde: Politiken.dk
 

content-loader
content-loader
content-loader