Gå til hoved-indhold
Niels Thomsen fra X-Yachts på en Xp50 i Cannes. - Xp-bådene sælger virkelig godt i Middelhavet, siger han. Fotos: Troels LykkeKort Nyt
Niels Thomsen fra X-Yachts på en Xp50 i Cannes. - Xp-bådene sælger virkelig godt i Middelhavet, siger han. Fotos: Troels Lykke

X-Yachts Niels Thomsen: Cannes-udstilling er vigtig

Bådudstillingen i Cannes sluttede i går i 28 graders varme. Vi var der med omkring 50.000 andre, der så flere verdenspremiere, superyachts og andre både. Udstillingen vokser. Se fotos.

Af Troels Lykke |

Cannes-udstillingen, der ikke kaldes en udstilling, men Festival de La Plaisance De Cannes har medvind. Der var denne gang 580 både at se, heraf 500 i vandet.

Men medvind, det fornemmer vi efter flere interviews med forhandlerne, der præsenterer deres nye både fordi værfternes sæson netop er startet. Bestiller man en ny båd kan den være klar til foråret.

Se galleri fra udstillingen

Martin Rasmussen fra ShipShape, der forhandler Chranchi var selv i Cannes og mødte kunder, der var på udstillingen.

- Flere og flere udstiller i Cannes, fx har Chranchi valgt at vise hele deres program hernede og inklusiv fire nyheder, i stedet har man fravalgt den større udstilling i Genova, hvor man fx ikke kan prøve både med kunderne fordi havnen er lukket, siger Martin Rasmussen til minbaad.dk.

X-Yachts roser Cannes-udstillingen

Niels Thomsen, salgschef for X-Yachts, taler også varmt om Cannes-udstillingen, der igen er vokset med nye områder, på land med flere boder med udstyr.

- Jeg har ikke været her i 15 år og jeg kan virkelig se hvor stor den er vokset på alle de år, stort set alle værfter er her. Det er blevet meget internationalt her. Vi har succes med salg af vores Xp-serie hernede, der tiltaler sejlerne i Midddelhavet. Cannes er samtidig et pengestærkt område, siger Niels Thomsen til minbaad.dk.

Og Niels Thomsen fortæller at det går bedre i branchen end der ellers tales om.

- Man skal ikke tale tingene for meget ned, vi har fx en 10 procent bedre omsætning end sidste år på samme tid. Vi skal sælge 110 både om året og vi har allerede solgt 43, vores sæson starter fra august og et år frem, siger Niels Thomsen. X-Yachts omsætter for 250 mio. kroner om året.

Prøvesejlads under udstillingen

Cannes-udstillngen er mere end blot end udstilling fortalte en tysk motorbådsforhandler, som gav en prøvetur i sin 50 fods speedbåd til 3 mio. kr.

Phil McNulty, der har arbejdet på udstillingen på store både, i de sidste ti år, er vild med udstillingen.

- Der er høj sol, udstillingen holdes lige op ad byen og der er virkelig afslappet på udstillingen, også selvom den er vokset med nye både og flere besøgende, siger briten til minbaad.dk.

Store RIB-både var der mange af.

Den nye Dufour 50 har pantry helt fremme i kahytten.

Martin Rasmussen fra ShipShape på en stor Chranchi, der lige var blevet solgt til Hongkong for 16 mio. kr.

content-loader
content-loader
content-loader