Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fotos: Peter Søgaard og Morten Bro Eriksen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Live-tv og blog var et hit for 300 sejlere på Øresund

Torm ungdoms-DM: Satsningen på Live TV og blog var en kæmpe succes for Nivå Bådlaug, Kongelig Dansk Yachtklub og Vedbæk Sejlklub. Se fotos.

Af Troels Lykke |

De tre klubber var i weekenden værter for Torm Junior og ungdoms DM. I stævnet deltog der mere end 300 joller fordelt på klasserne Opti – C, Opti – B, Opti – A, Feva XL, 420, Laser Radial, Zoom8, 29´er og Europa Jolle.

En myriade af børn, voksne, joller, RIPS krydderet men mange nysgerrige søndagsturister på havnekajen.

Lørdag blæste det for meget, især for de yngste der måtte lide den tort at blive i havnen. De større og store sejlere fik dystet, alt imens stævnehelikopteren filmen kampen fra oven.

Det meste af søndagen var Rungsted Havn forvandlet til en catwalk. Solen skinnede sensommerflot og vinden flovede op af dagen til mellem 5 og 7 m/sek. Det perfekte stævnevejr.

De mange sejlerfamilier, børnefamilier og tilskuere kunne på nærmeste hold følge de mange sejladser sejladserne der blev afviklet mellem Nivå og Vedbæk.

40 joller med GPS

Fra banerne blev der sendt live og Web TV til land og Anders Kristensen fra KDY kommenterede og bloggede under hele stævnet. 40 af jollerne udstyret med GPS sendere og det gav publikum mulighed at tjekke positioner under hele sejladsen. 

Anders Kristensen fra KDY, fortæller:

”Vores satsning på Live TV, GPS og blog var en kæmpe succes. Rigtig mange fulgte stævnet hjemmefra og på deres smartphones, så jeg er sikker på, at det gør vi igen. Her har vi fundet nøglen til at gøre sejlsport levende for publikum, hvad enten de er på havnen eller hjemme.” 

TV 2 Lorry var i Rungsted

Søndag havde TV Lorry fundet vej til Rungsted, som bragte reportage lige som TV2 Nyhederne og vejret. En god weekend for sejlsporten, med håb for fremtiden for de mange unge sejlere.

Lørdag var en blæsende udfordring for de lidt mindre rutinerede sejlere. C-optimisterne blev på land – og det var godt.

Op af dage friskede vinden mere op til mere en 12 m/sec. med pust på op imod 16 m/sek. og så blev flere sejlere sendt i havn og derfor oplevede kun få nedbrud på udstyr.

Sejlere på forkert bane

”Et rigtigt godt og veltilrettelagt arrangement” udtaler en sejlerfar. ”Bortset fra et par sejlere der havnede på en anden bane, så var det både en spotslig og social succes, -så nu vi glæder os allerede til næste år.”

Alle resultater findes på stævnets hemmeside www.youthregatta.dk sammen med billeder fra stævnet.

Resultater http://youthregatta.dk/viewer.php4?uniq_id=1010022
Billeder http://youthregatta.dk/con4.php4

content-loader
content-loader
content-loader