Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Her ses en britisk windsurfer på Big Tecno 293.

Sejlunionen satser på one-design windsurfing

Danmark har få windsurfere. Det vil et nyt projekt fra Dansk Sejlunion prøve at ændre på. - Vi satser på Bic Tecno 293, siger Jan Christiansen.

Af Troels Lykke |

I 2012 løber et nyt projekt fra Dansk Sejlunion af stablen, der skal vise unge danske sejlere, at windsurfing er et spændende alternativ til at stoppe sejlsportskarrieren.

"Der er en positiv og spændende udvikling i gang i one-design klasserne. Vi ser mange sejlere søger one-design for at kunne konkurrere på ens vilkår og for at få bedre mulighed for at deltage i nationale og internationale kapsejladser. Og det er et område, som vi i Dansk Sejlunion aktivt går ind og støtter i det kommende år," fortæller Jan Christiansen, der som talentkoordinator i Dansk Sejlunion er tovholder på projektet.

Big Tecno 293

"Vi satser på Bic Tecno 293 - et bræt som allerede er meget udbredt med over 100 brætter fordelt i danske sejlklubber. Brættet er en stor og etableret kapsejladsklasse på internationalt niveau. Derudover satser vi også på den nye RS-One, som er en lillesøster til den olympiske RS:X. RS-One er enklere og mindre teknisk krævende end det olympiske bræt, men det fastholder de gode planings- og krydsegenskaber, som findes på det olympiske bræt," forklarer Jan Christiansen.

Sejles fra 12-13 år

Fælles for de to brætter er, at de er mindre end RS:X, og det derfor er lettere at komme i gang på, og begge brætter kan med deres standard rigge sejles af sejlere allerede fra 12-13 års alderen.

Har du lyst til at høre mere om projektet, så besøg Dansk Sejlunions stand på Både i Bella i Bella Center en af dagene 24.-26. februar eller 3.-4. marts. 

Her kan du få en snak med Jan Christiansen eller en af de andre involverede i projektet.

content-loader
content-loader
content-loader