Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Gram-Hansen, Køstner, Hviid, Røssberg og Cumming kæmper her i Nice. De væltede ikke.

Danske SAP Extreme præsterer elevatorsejlads

Lørdagen i Nice var en tur i den ekstreme rutsjebane, både på point og vind. Gram-Hansen og Køstner er stadig nr. 6 ud af 8. Se live i dag med Danmarks dyreste prof-hold.

Af Troels Lykke |

På tredjedagen i Nice forvandlede SAP Extreme en vanskelig start til fornemme topresultater, men stadig også placeringer længere nede.

Det skete i et felt, hvor placeringerne sprang fra først til ingenting på ingen tid, fortæller holdet fra Nice.

Stemningen var intens blandt de mange tilskuere på stranden, som måtte krumme tær og holde vejret når placeringen skiftede lige så hurtigt, som et blink med øjet i det tætte felt i www.extremesailingseries.com

Fra katrastrofale halvvindsstarter til krydsstarter

Hurtigt efter opturen kom nedturen. I den tiltagende nordøsten vind lignede dagen en mildere cocktail af fredagens forhold, men gamet var fundamentalt ændret, eftersom starterne blev ændret fra katastrofale halvvindsstarter med utallige sammenstød til krydsstarter i friere farvand.

Det betød; at holde farten var altafgørende. Men den taktik var lettere sagt end gjort, da pustene strøg ujævnt ned over banen. Danskerne ligger på en sjetteplads, tæt på nummer fem.

Fikser både hele natten

På grund af gårsdagens mange kollisioner havde Extreme Sailing teams bådbyggere kæmpet den lange nat i mørket for at få bådene klar til dagens sejladser.

Heldigvis var skaderne minemale lørdagdag og SAP Extremeså holdet kunne hvile ud og blive klar til i dag, fortæller Ole Egeblad fra danskerlejren.

SAP Extreme undgik det store sammenstød i fredagens sidste start. Renato Conde, bådkaptajn, SAP Extreme Sailing Team viser The Wave Muscat's store skade og fortæller, hvordan man på en enkelt nat kan nå at få det repareret: 

Sådan fikser man bådene efter sammenstød

content-loader
content-loader
content-loader