Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

America's Cup for unge - skal Danmark være med?

Danmark har i dag indsendt en ansøgning om deltagelse i Red Bull Youth Americas Cup, fortæller Mathias Lehm Sletten fra Aarhus.

Af Troels Lykke |

Mathias Lehm Sletten skriver i dag:

Sejlads er en sport med mange store traditioner. Siden 1800 tallet har sporten tiltrukket en bred mængde mennesker lige fra børn i optimistjoller til multimillionærer i flere hundrede fods både.

Americas Cup har altid været den mest prestigefyldte kapsejlads inden for sejlsport, og er desuden det ældste sports trofæ i international sport.

Americas Cup gennemgik i 2011 en dramatisk forandring, fra at være uforståeligt for mennesker uden kenskab til sejlsport, til at være meget tilskuervenligt, med let overskuelige baner, tæt på land, samt de hurtigste og mest avancerede 72 fods katamaraner bygget i ren kulfiber.

Derudover har et nyt TV-koncept bragt seeren med midt ind i de action fyldte kapsejladser, live imens det sker.  Med andre ord kan man sige at Americas Cup er blevet sejlsportens svar på Formula 1.

Red Bull Youth Americas Cup vil have samme format som Americas Cup, dog sejles der i de lidt mindre 45 fods både, som i øjeblikket bliver brugt i Americas Cup World series, som fungerer som træning for de eksisterende hold til Americas Cup.

Projektet har et kæmpe potentiale indenfor medieeksponering, da eventet vil drage fordel af det store fokus der er på Americas Cup som også afholdes i San Fransisco lige efter Youth Americas Cup

For første gang i historien har Americas Cup skabt en mulighed for unge sejlere i alderen 19-24 år en mulighed for at få den fornødne erfaring, og komme i kontakt med et Americas Cup hold således at de tidligere kan komme til at konkurrere om et af de mest præstigefyldte sportstrofæer i verdenen.

Men der er mange ting som skal gå op i en højere enhed, før projektet lykkedes. Først og fremmest skal den økonomiske baggrund sikres. Det er ikke gratis at deltage i Red Bull Youth Americas Cup, prisen for at komme i betragtning er 5000 U.S. Dollars lige under 29.000 danske kroner i depositum.

Holdet bag er klar til at lægge dette beløb, men mangler dog finansiering for de resterende 35.000 U.S. Dollars som det koster at leje båden og tilmelde sig til stævnet.

Derudover kommer de øvrige omkostninger som træning, transport, forsikringer samt ophold i San Fransisco, samlet set vil Projektet formegentligt have et budget på minimum en halv million danske kroner.
Men vi er ikke i tvivl om at det kan lykkedes!

Vi mener potentialet for projektet er kæmpe stort, blandt andet med de nye teknologiske udviklinger som bringer seerne ind midt i actionen, vil tiltrække kæmpe store folkemængder, både på havnen, men også foran tv og computerskærmene hvor 300 millioner forventes at besøge eventts mange forskellige platforme.

Ansøgningen er sendt på vegne af alle unge talenter indenfor sejlsport i Danmark, og sendt af Søren Wiegand Kristensen og Mathias Lehm Sletten fra Kaløvig og Aarhus Sejlklub, men beløbet er dog ikke sendt endnu, men skal sendes inden starten af oktober

For mere information kontakt:
Mathias Lehm Sletten
+45 28 29 12 40
Mathias.sletten@gmail.com
Gartnerivej 1.b 8220 Brabrand.

 

content-loader
content-loader
content-loader