Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Jan Saugmann og gast ligger til VM-sølv i 505

Bedst til springende vind var Saugmann/Martin Görge, som i mandagens første sejlads udnyttede at de var pathfinder (hare) under gatestarten og blev nr. 3. Bojsen-Møller fortæller. I dag var der hviledag.

Af Troels Lykke |

Tredje sejldag ved VM for 505 bød på en meget springende fralandsvind på 2-7 m/s med mange vindhuller. Det fortæller Jørgen Bojsen-Møller.

Endvidere vendte det kraftige tidevand under sejladserne, så det skulle man også tage højde for. Og så er der jo de 189 andre 505'ere, som giver virkelig meget turbulens i vinden.

Se fotos fra VM i La Rochelle

Bedst til at håndtere de komplicerede forhold var den danske båd med Jan Saugmann/Martin Görge, som i dagens første sejlads dygtigt udnyttede at de var pathfinder under gatestarten og blev nr. 3.

I dagens anden sejlads satte de trumf på. De startede tidligt i gaten, fandt nogle gode vindstriber og førte meget stort ved første mærke.

Verdensmestrene kom buldrende

Den store føring holdt til en af spilersiderne, hvor de måtte se på at den regerende verdensmester Wolfgang Hunger kom buldrende med 13 knob, mens de selv dårligt kunne få spileren til at stå.

Derefter var der tæt kamp mellem de to, som Jan og Martin endte med at vinde. Denne superdag bragte dem op på den samlede andenplads.

Selv havde vi også en godkendt dag. I første sejlads blev vi nr. 8 efter at have ligget på skiftende placeringer mellem 4 og 8.

I anden sejlads havde vi et dårligt første kryds midt i banen og rundede som nr. 49 ved topmærket. Det lykkedes at komme i mål som nr. 6, så det kan vi kun være tilfredse med.

Der er p.t. to danske både i top ti og alle 5 er i bedste halvdel. Tirsdag er hviledag.

Danske placeringer:
2. Jan Saugmann og Martin Görge, 9 – 14 – 10 – 3 - 1
6. Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, 13 – 5 – 13 – 8 - 7
12. Nikolaj og Henrik Buhl, 15 – 10 – 4 – 13 - 55
34. Mikkel og Mads Christiansen, 39 – 35 – 34 – 26 - 48
69. Michael og Fabiola van Wonterghem, 87 – 75 – 64 – 41 - 76

Resultater for hele feltet

content-loader
content-loader
content-loader