Gå til hoved-indhold
Afsluttende test-sejlads på Øresund af Zodiac SRR 650 til Københavns BrandvæsenKort Nyt
Afsluttende testsejlads på Øresund af Zodiac SRR 650 til Københavns Brandvæsen.

Brandvæsnet køber en opgraderet Zodiac 650 SSR

Uni-safe på Amager har opbygget og leveret en specialudrustet Zodiac 650 SSR som redningsbåd til Københavns Brandvæsen.

Af Troels Lykke |

 - Det er en lynhurtig og sødygtig RIB, der både kan bjærge sig godt i hårdt vejr på Øresund og sejle under de laveste broer i København.  Brandvæsenet havde i forvejen et godt kendskab til Zodiac bådene og leverandøren Uni-safe A/S, lyder det fra salgschef Ole Schønwandt fra Uni Safe A/S.

Zodiacs serie af Sea RIB Responders, SRR, er bygget med et dybt, progressivt og ekstra forstærket V-skrog med en bundvinkel på 24 grader. Det er meget hårdføre og holdbare både med pontoner i Heavy-Duty neoprene Hypalon, der bevarer sin smidighed i kulde og frost.

Opgraderet for at opfylde behov

Uni-safe A/S leverede basisbåden fra Zodiac og skræddersyede indretningen og udstyret til at matche alle Brandvæsenets behov, ønsker og krav. 

Den endelige udformning, med mange specielle løsninger, skete på talrige byggemøder mellem Københavns Brandvæsen og Uni-safe A/S.

Den nye redningsbåd er skræddersyet med anlæg til en skalbåre, og med solide beslag til at fastholde båren.

De mest synlige ændringer er ellers, at der også kan monteres en dykkerstige, og både vindspejlet og en kraftige lanternebøjle agter kan lægges ned, så båden bliver under 1,5 meter høj, når de lave broer i havnen skal passeres.

- Desuden er båden udrustet med sødygtigt polstret jockeysæde med ryglæn, hydraulisk styring, 2x75 Evinrude E-Tec  og et væld af navigations- og kommunikationsudstyr, til at give den bedste, hurtigste og mest sikre assistance til søs, hvad enten det er i storm på Øresund eller en stille sommeraften i havnen, fortæller Ole Schønwandt, fra Uni-Safe A/S.

- Mange professionelle brugere vælger Zodiac RIBs fra Uni-safe A/S fordi de er fremstillet af UV bestandig materiale som ikke mister styrke i stærkt solskin. Overfladen er fremstillet i Hypalon som er oliebestandigt og kan tåle høje temperaturer ved f. eks. brand på vandet og har en længere levetid end både der er lavet af Neopren, der har mindre slidstyrke, fortæller Ole Schønwandt videre.

Zodiac er mere end 110 år gammelt.  Leverandøren Uni-safe A/S har serviceværksteder i København og Frederikshavn.

Data for Zodiac 650 SRR
Længde 6,48 m
Bredde 2,56 m
Antal luftkamre 5 kamre
Pontondiameter  0,60 m
Vægt 600 kg
Bundvinkel 24 °
Max. motoreffekt 150/2*80 HK
Fart med 2 x 75 HK 32  knob
Tankkapacitet 240 Liter
Antal personer 15 personer
Nyttelast 2000 kg
CE kategori  B/C

Overdragelse af nøglerne til båden til områdechef Kamal Muhamad Københavns Brandvæsen af Salgsdirektør Ole Schønwandt, Uni-Safe A/S

content-loader
content-loader
content-loader