Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Arkivfoto fra Palby Fyn Cup.

Klubformand bestilte gravningsarbejde uden mandat

Erik Ejlertsen fik blot to måneder som formand for Haderslev Sejl Club, før han i sidste uge nedlagde sit hverv.

Af Troels Lykke |

Beslutningen om at gå som formand traf han, efter at være kommet i mindretal i bestyrelsen ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

Det var der indkaldt til, efter at formanden uden mandat fra generalforsamling eller den øvrige bestyrelse havde bestilt uddybningsarbejde af et mindre område i indsejlingen til klubbens serviceområde.

I en redegørelse på klubbens hjemmeside erkender Erik Ejlertsen, at fremgangsmåden var forkert, men - anfører han - »Vi blev taget på sengen«.

Baggrunden er, at Erik Ejlertsen kontaktede Svendborg-firmaet, som netop har gennemført en uddybning af havnebassinet ved X-Yachts og ved Haderslev Sejl Forening. Det skriver dinby.dk.

Klub vil hellere købe kran

Haderslev Sejl Club afstod fra at få uddybet, fordi klubben er ved at spare sammen til en ny kran, som ventes at koste flere millioner.

Men Ejlertsen kontaktede altså firmaet for at høre, om det var muligt at få fjernet de sandbanker, som gennem årene har bygget sig op i sejl-området ind til klubbens servicekaj.

For som Erik Ejlertsen konstaterer. »Hvad hjælper det at anskaffe en ny kran, hvis mange af klub-medlemmernes både ikke kan sejle ind til kranen (og til mastekranen).

Den nu afgåede formand konstaterer også, at der næppe bliver en ny fælles uddybning i Haderslev de kommende mange år. Skal der uddybes, må Haderslev Sejl Club med andre ord selv betale hele gildet. Og så koster det virkelig penge.

Udgiften til uddybningen skønnes at beløbe sig til mellem 150.000 og 200.000 kroner plus moms. Penge der formentlig tages fra den opsparede kapital på godt en million kroner, til køb af en ny kran.

Kilde: dinby.dk

content-loader
content-loader
content-loader