Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Wild Oats forvents først i mål. Den har rekorden på 1 døgn 18 timer og 40 minutter.

Dansk sejler giver rapport fra starten i Sydney Hobart

- Jeg har aldrig set noget lignende. Det blæser 30 knob, og alle bådene får testet de orange stormsejl inden starten, skriver Melges 24-sejler René Bruun. Se også dansk video.

 

Af René Bruun, Sydney |

Jeg var til starten på dette års Rolex Sydney Hobart race i Sydney Harbour. Det var i dag 2. juledag kl. 13. lokal tid, fortæller René Bruun til minbaad.dk.  

Det er en kæmpe begivenhed i Australien, når der skal sejles Rolex Sydney Harbour Race. Alle medier har været fulde med historier i de seneste uger. De førende aviser har flere sider, hver dag.

Vinden er blevet analyseret af eksperter. Skippere, taktikere og øvrige crew er blevet interviewet.

Bådene er blevet beskrevet i detaljer osv. TV-news er også på stedet dagligt. Det er fedt, hvor kan vi dog lære meget af aussierne om markedsføring af sejlsporten.

Der er 77 tilmeldte både, de følges på GPS tracking. Wild Thing en 100 fods Maxi Rater nåede desværre ikke at få målebrevet i orden efter en større ombygning.

Stort drama helt frem til starten. Storfavoritten er Wild Oats, ligeledes en 100 fods Maxi Rater, som i medierne bliver beskrevet som verdens hurtigste Maxi Rater - det tror jeg på.

Wauv den er flot. Fuldcarbon, 6,7 m svingkøl, nye sejl osv. Wild Oats har rekorden på først på tid, den har vundet i alt 7 gange.

Der er hundrede og atter hundrede af både på vandet for at se starten, og vi har konstant 4-5 helikoptere hængene lige over hovedet på os.

Sydney Harbour koger. Jeg har aldrig set noget lignende. Det blæser 30 knob, og alle bådene får testet de orange stormsejl inden starten.

Der er lovet mere vind og det er noget lort at ligge i stormvejr og 15 m bølger om natten mellem Sydney og Hobart, og skulle skifte til stormsejl, uden at have prøvet efter at alt er OK.

Vinden er agten for tværs i starten. Det er meget spektakulært at følge. Wild Oats krydser startlinjen med 25 knop fart - SÅDAN! 76 andre racere følger efter med fuld speed.

Læs mere på www.rolexsydneyhobart.com

content-loader
content-loader
content-loader