Gå til hoved-indhold
Melges 24 er ved at bide sig godt fast blandt danske sejlere. En hurtig, men brugt Melges 24 kan fås til 200.000 kr.Kapsejlads
Melges 24 er ved at bide sig godt fast blandt danske sejlere. En hurtig, men brugt Melges 24 kan fås til 200.000 kr.

Melges 24: North Sails trim-dag med irsk specialist

North Sails og Melges 24 klubben inviterer Melges 24 til TrimClinic i Hellerup Havn lørdag 31. marts. Nigel Young fra North Sails Irland har sejlet Melges 24eren siden den kom frem for 15 år siden.

 

Af Troels Lykke |

North Sails vil gerne støtte op om den stærkt voksende Melges 24 klasse i Danmark ved at lave et arrangement i Hellerup Havn som start på en forhåbentlig, for alle, super sejlsæson i de hurtige og sjove både.

North Sails stiller med Nigel Young fra North Sails Irland, som har sejlet bådtypen siden den var ny, for 15 år siden, og han vil øse ud af sin enorme erfaring, både på land og på vandet, fortæller North Sails.

Nigel vil hoppe fra båd til båd

-Vi laver det som et seminar, hvor vi starter på land med lidt teori om manøvrer og rigtrim, og så tager vi på vandet hvor Nigel vil hoppe fra båd til båd og fylde besætningerne med tips og tricks. Dagen slutter med debrief, siger Peter Westfal fra North Sails.

North Sails mener med et sådant arrangement, at kunne være med til at hæve niveauet i blandt de danske Melges besætninger og ruste dem bedre til det meget stærke, internationale felt. 

Introducerer trimguide

-Vi vil introducerer sejlerne for North Sails´ trimguide, som er skræddersyet til vores sejl. Dette skulle lette sejlerne for spørgsmål om, det ekstremt vigtige rigtrim, er indstillet rigtigt eller forkert, og de kan dermed koncentrerer sig om at sejle båden og finde den rigtige vej op af banen, siger Peter Westfal.

Det er dog vigtigt at sige, at man ikke behøver at have North Sails sejl ombord for at kunne deltage i Trim Clinic´en, da der også vil være mange tips om boathandling, som også er en meget vigtig del af at få succes i Melges 24.

Vi håber på at jyderne og fynboerne også tager turen til Hellerup for at deltage i Trim Clinic´en så der kommer så mange som muligt af de nu i alt 25 danske Melges 24.

Kapsejlads dagen efter

Melges 24 klubben, vil arrangere kapsejlads ud for Hellerup om søndagen, den 1. april, så de input man har fået om lørdagen kan indøves, og det er oplagt at lade bådene stå i Hellerup til weekenden efter hvor der afholdes GB Happy Easter Regatta for bl. a Melges 24.

content-loader
content-loader
content-loader