Gå til hoved-indhold
Dårligt vejr i den Engelske kanal, er virkelig dårligt. Her er der op til 6 meter høje bølger. Foto fra videoKort Nyt
Dårligt vejr i den Engelske kanal, er virkelig dårligt. Her er der op til 6 meter høje bølger. Foto fra video
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejlerskoleelever i livsfare i den Engelske kanal

Seks engelske sejlerskoleelever, blev sendt på en natsejlads der kunne have kostet dem livet. Det kom frem under en retssag, mod bådens skipper Charles Sturrock. Se video.

Af katrine bertelsen |

Den 51-årige skipper Charles Sturrock valgte at gå på vandet en nat i januar 2012, på trods af at der var meldt storm med vindstyrker på op til 10 beaufort.

Han står nu tiltalt for flere forhold i forbindelse med sejladsen.

Med sig havde han seks uerfarne sejlerskolelever, der forsøgte at overtale Charles Sturrock om at blive på land. Men skipper mente, at det helt forsvarligt med en natsejlads fra Southampton til Ramsgate i 20-25 m/sek. Det skriver dailymail.co.uk.

Brækket kæbe og ødelagt ror

Ud for Ramsgate i Kent, i Englands sydøstlige hjørne, begyndte det at gå galt. En kæmpebølge væltede skipper omkuld, så han brækkede kæben på roret. Det var imidlertid ikke kun kæben det gik ud over, også roret blev beskadiget, så båden var umulig at styre.

Nu måtte skipper, der ikke havde det så godt, gå under dæk, hvor fem af eleverne allerede opholdt sig, med voldsom søsyge og begyndende underafkøling.

Mayday

Ud på morgenen modtog den engelske coastguard en Mayday fra båden ”Liquid Vortex”, en 40,7 fods yacht i millonklassen. På trods af den alvorlige situation og kaos om bord, fastholdt skipper Charles Sturrock, at situationen var under kontrol, og de ikke behøvede hjælp.

Den engelske coastguard valgte at ignorere skipper, og bjerge alle mand i en redningshelikopter. Båden blev under større dramatik og sprængte trosser bugseret i havn i Ramsgate.

Charles Sturrock står nu tiltalt for fire forhold i forbindelse med sejladsen, bl.a. at tilsidesætte sine pligter som skipper, og bringe andre menneskers liv i fare. Han har i retten forklaret, at han havde fuld kontrol over situationen og at ingen var i livsfare. Retssagen fortsætter i den kommende tid.

content-loader
content-loader
content-loader