Gå til hoved-indhold
Julevejret forhindrede otte deltagere fra Hamborg i at nå frem. Alligevel deltog 10 både. ArkivfotoKapsejlads
Julevejret forhindrede otte deltagere fra Hamborg i at nå frem. Alligevel deltog 10 både. Arkivfoto

Dansk Seawind sejr i Tyskland

Tre glade modelskibsejere har være til X-mas sejlads i Eckernförde. Og det gik vældig godt, med dansk 1. plads til Jørgen Hansen fra Kolding, der vandt fem af otte sejladser.

Af katrine bertelsen |

Tre danske modelskibsejlere havde trodset vintersneen og juleforberedelserne, for at dyste til X-Mas stævne for Seawind i Eckernförde. De tre første placeringer gik de danske sejlere.

Anders Bastiansen har skrevet en beretning fra Seawind X-Mas stævnet i Tyskland.

”It’s hard to be a Seawindsejler, når vejrguderne disker op med sne, isslag og krydrer det med 6-8 m/s fra øst. Men endnu engang beviser modelbåden Seawind, at den kan performe, når selv mågerne er gået i dækning.

Som det fremgik af resultatet var vi noget mere rutinerede end tyskerne var og især Jørgen i DEN 186 havde styr på trimmet fra 1. sejlads, og vandt de 5 ud af 8 sejladser! Desværre kunne 8 sejlere fra Hamborg ikke nå frem på grund af vejret og det begrænsede feltet til 10 både.

Der er ingen tvivl om at dette stævne skal besøges igen til næste år og næste som har 10 års jubileum. Der var også fra deres side en klar tilkendegivelse om at komme til Kolding Open i 2013.

Sjældent har jeg oplevet magen til gæstfrihed til et stævne! Tyskerne fra Eckernförde havde arrangeret med grillede pølser, øl, vin, gløg, kaffe og kager og med en imødekommenhed som gjorde, at vi følte os meget velkomne i deres selskab.

For fanden hvor er der bare meget god karma i sådan en dag som jo ellers havde været brændt af på julehyggen i stedet for (en lille time out inden juleaften :-).”

Danske resultater:

  1.  Jørgen (SCANNET) Hansen, 11 point
  2.  Anders Bastiansen, 22 point
  3.  Erik Schibsbye, 45 point

Du kan læse mere om Seawind klassen her.

content-loader
content-loader
content-loader