Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dansk 49erbronze ved OL i Sydengland. Foto: Troels Lykke

Sejlere søges til DIF’s aktivkomite

Har du deltaget i internationale meterskaber og vil være atleternes talerør i DIF og Team Danmarks fælles aktivkomite er muligheden der nu.

 

Af Troels Lykke |

Processen med valg til DIF og Team Danmarks fælles aktivkomite for perioden 2013-2016 står for døren.

Dansk Sejlunion søger sejlere der vil stille op til valget som repræsentant for de aktive atleter. Det er vigtigt for dansk sejlsport også at være repræsenteret i denne aktivkomite.

Det fortæller kommunikationskonsulent, Joakim Rechnitzer til pressen.

For at kunne stille op som aktivrepræsentant skal du i kalenderårene 2009, 2010, 2011 og 2012 have repræsenteret Danmark på seniorplan ved OL, VM, EM, kvalifikationskonkurrencer hertil samt tilsvarende konkurrencer.

Vil du gøre en indsats som aktivrepræsentant kontakt Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen på thomas@sejlsport.dk, senest den 10. december.

DIF og Team Danmarks aktivkomite
Reglerne for aktivkomiteen følger af DIF's lovregulativ VII. Fra 2013 sammensættes komiteen således:

Aktivkomiteen består af ti medlemmer, hvortil kommer et medlem udpeget af Team Danmark blandt TD's bestyrelsesmedlemmer samt evt. danske medlemmer af IOC's og EOC's Athletes Commission.

Fem af aktivkomiteens medlemmer skal repræsentere de sommerolympiske specialforbund. Af disse skal mindst en person have deltaget i en af de seneste tre olympiske sommerlege.

Et medlem skal repræsentere de vinterolympiske specialforbund, et medlem skal repræsentere Dansk Handicap Idræts-Forbund, og tre medlemmer skal repræsentere de ikke-olympiske specialforbund. Mindst en person af hvert køn skal være repræsenteret i aktivkomiteen.

Aktivkomiteens opgaver
DIF og Team Danmarks fælles aktivkomite skal repræsentere de aktives synspunkter og er rådgivende organ for bestyrelse og udvalg i Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark i olympiske spørgsmål og andre eliteidrætslige anliggender. Aktivkomiteen kan derudover rådgive eliteaktive i forbundene.

Ved forberedelse til og deltagelse i olympiske lege er aktivkomiteen rådgivende overfor DIF's bestyrelse i praktiske spørgsmål, der berører de aktive deltagere.

Aktivkomiteen kan endvidere, under forudsætning af en løbende intern orientering og dialog mellem aktivkomiteen og DIF og Team Danmarks bestyrelser, agere i eliteidrætspolitiske spørgsmål ved henvendelse til politikere, offentlige myndigheder og udtalelser i offentligheden. Aktivkomiteen kan ikke agere som forhandlingspartner over for DIF, specialforbundene eller Team Danmark i arbejdsretlige spørgsmål.

Valgprocessen
Valgprocessen består af følgende dele:
1. Specialforbundene fremsender til DIF oplysninger med stemmeberettigede og valgbare personer.
2. DIF sender e-mail til samtlige stemmeberettigede og valgbare personer med opfordring til at stille op som kandidat til valget.
3. DIF registrerer og godkender kandidater og vælgere. Kandidaterne bliver præsenteret på nettet, bl.a. på dif.dk.
4. DIF udsender pr. e-mail elektroniske stemmesedler til alle stemmeberettigede.
5. Elektronisk afstemning.
6. Optælling og offentliggørelse af valgresultatet.

content-loader
content-loader
content-loader