Gå til hoved-indhold
Havne
Sarah og Aviaja fisker fra broen. Foto: Ricky Hansen
Havne
Søluften tærer, så er det godt med lidt kylling. Foto: Ricky Hansen
Havne
Årets sidste tur, uden mast men i flot solnedgang. Foto: Ricky Hansen
Havne
René får lov at gnave kyllingeskroget. Foto: Ricky Hansen

Hygge er en dag på havnen

Ricky og René Hansen har brugt weekenden på at rigge deres Spækhugger af. Når man har en lille båd er der tid til at grille kyllinger og lege med ungerne på havnen. Læs Rickys efterårshistorie.

Af katrine bertelsen |

Selv om man skal rigge båden af og ved, at sejleroplevelserne for brormand og jeg er slut for i år, så er dagen på havnen alligevel rigtig hyggelig.

Sådan en dag får man snakket med klubmedlemmer, som man ikke møder på de tidspunkter man normalt selv er på havnen. Vi kommer jo kun hver tirsdag, når der skal sejles kapsejlads.

Der er trængsel ved mastekranen og alle vil gerne hurtigt til,  for selvom det er solskinsvejr, så er temperaturen ikke over 8 grader.

Men vi hygger os, fordi at vores lille sejlklub i Nappedam har indrettet en grillplads på broen lige foran vores bådeplads, som tilfældigvis også er tæt på mastekranen. Uha, det skal blive rigtig godt, så vi starter lige med en sandwich som er bordfyldt med gode sager. Vi har jo også ungerne med – de skal langsomt lokkes til sporten.

Men på sådan en dag ser man ikke meget til mine to piger på 9-10 år. Hele dagen går med krabbefiskeri, cyklen rundt på havnens gratis-cykler eller løbe rundt oppe i skoven . Tænk en hel dag uden Ipad eller Nickelodeon på fjernsynet, og ikke det mindste kiv eller bøvl. De frøs ikke engang.

Grillede kyllinger på molen

Mens vi går og venter på, at ham i Nauticat 38´eren med to master og radar lægger masterne ned, så har vi for lang tid siden tømt og afrigget vores Spækhugger.

Ventetiden, inden vi kan komme til kranen, benyttes til at grille et par kyllinger. Der breder sig dejlig duft af mahognibrun, sprød kylling over hele området. Det må da være endnu en fordel ved at have en lille båd – hynderne op på havetraileren,  tovværket i en kasse, og bom og mast i skuret, så er den ged barberet.

Endelig er det vores tur til kranen. Masten er nede og pakket sammen i samme øjeblik som kyllingerne er færdige. Uha, maden smager godt, når den indtages derude på broen i kulde og solskinsvejr med en kold øl til. Nu er mødrene jo ikke med, så vi behøver ikke at tænke på salat og lignende besværligheder. Kylling, kartoffelsalat og chips er fint til os.

Selvfølgelig må vi finde os i humoristiske spydige tilråb fra frysende sejlerkammerater, som har mange flere hynder, snore, flade madpakker og lunken kaffe, men hvad gør det når vi hygger os.

Dagen sluttes af med årets sidste sejlads på Egens Vig. Når kæppen er nede skal vi lige sejle en lille tur for motor. Vi skal jo nå at brænde de sidste dråber af den 5 femliters dunk vi købte ved sæsonstarten !

Vi sejler ud for kigge til sælerne på rønnen, men de er åbenbart på fisketur eller også er de smuttet til varmere himmelstrøg. Tilbage er kun solnedgangen og hygge med Helles hjemmebagte hindbærsnitter.

Når vi nu alligevel ikke havde kvalificeret os til Mestrenes Mester, så var dagen i går ikke så ringe.

Vi ses derude i 2013.
Brdr. Hansen i Spækhuggeren AlleyCat fra Nappedam på det sydlige Djursland..

PS. Ungerne ikke har vest på, da billedet blev taget. Men den var taget af, fordi de skulle spise. Selvfølgelig er vesten obligatorisk på hele havneområdet.

content-loader
content-loader
content-loader