Gå til hoved-indhold
Sejl
AC45 med unge danske sejlere ??

Lorenzen: America´s Cup til ungdommen

Når de store drenge skal sejle AC72 næste år, overlades AC45´erne til ungdommen. Danmark har mulighed for at stille et hold.

Af Morten Lorenzen |

Da Russell Coutts lancerede de nye AC både forrige år, annoncerede han også at man ville gøre en indsats for at unge sejlere kom tættere på AC.

Mange har tvivlet på om der nogensinde ville komme et program der understøttede Russell´s udsagn, og i sidste uge skete det så. 

Under AC World Series i Venedig, offentliggjorde RED BULL at de støtter Youth Americas Cup med et stort sponsorat, og AC ledelsen fremviste spændende planer for 2013.

YOUTH AMERICAS CUP

AC45´erne tilbydes til unge nationalmandskaber der så skal kæmpe om RED BULL YOUTH AMERICAS CUP over en 7 dages periode imellem 1. August og 30. September 2013 i San Francisco. Udover selve Cup´en får alle teams mulighed for to ugers træning inden sejladserne begynder.

Teamet skal bestå af 6 personer med en maksimum vægt på 450 kg. Alle skal være fra samme nation, og skal være mellem 19 og 23 år. 

Det vil suverænt være Americas Cup ledelsen der vælger hvem der kan deltage, og de eksisterende AC Teams vil have fortrinsret til at stille med et ungdoms hold.

Men alle kan vise sin interesse efter 1. Juli 2012, hvor der skal indbetales et depositum på 5.000 USD, som betales tilbage såfremt man ikke bliver udvalgt.

Slipper man igennem nåleøjet skal man betale 35.000 USD. Herudover skal der lægges 25.000 USD som sikkerhed for skader når der skal sejles.

Herudover skal man også finde penge til rejse- og ophold i San Francisco i minimum 3 uger.  Sejlerne må ikke få løn for deltagelse. 

Og sidst, men absolut ikke mindst, så skal der findes trænere og en platform at sejle med i Danmark - for AC45´eren er et vildt bæst, specielt i de vindforhold som San Francisco ofte byder på.

Kan Danmark stille hold

Det vil jeg absolut mene. Med de talentfulde sejlere vi har i Danmark bør det være muligt at stille et slagkraftigt hold. De mange OL sejlere er et godt fundament, og i Match Race miljøet findes masser af talenter, som vil være værd at satse på.

Dette kunne være startskuddet til en ny æra i Dansk Sejlsport. Hvis man kan få engageret nogle unge sejlere, og få aktiveret dansk erhvervsliv kunne RED BULL YOUTH AMERICAS CUP blive fundamentet til noget meget større. 

Det ville være et voldsomt signal til sejlerverdenen, om at ”lille” Danmark vil være med hvor de store drenge spiller. Og vi kunne helt sikkert gøre en god figur. Og hvorfor ikke vinde Cup´en ?

Tænk ud af boksen

Men det vil kræve, at der tænkes ud af boksen. At der er nogen der vil stå frem og sige "det her vil vi" og at man får sat det rigtige hold omkring projektet.

Man skal også fra starten beslutte om det her skal være starten på noget nyt og stort, eller om det "blot" er et enkelt sjovt skud i bøssen.

Og ja, jeg ved godt at det formentlig bliver vanskeligt at samle penge til sådan et projekt, og at man vil pege på mange andre gode sejlerprojekter i Danmark som kunne bruge flere midler.

Men her er altså en mulighed for at komme med ind i inderkredsen af Americas Cup og vise alle, at Danmark kan og vil.

Så hvem tager fat i arbejdet – der er kun plads til eet hold fra hvert land !

Se mere her: Link

Og her på falderebet er det bare at sige, sikken en Pinse. 

Fantastisk sejlervejr med Big Boat og Sailextreme i Kerteminde, to forrygende sejlsport events. 

Når det hele passer sammen, så er Danmark bare et skønt sejlerland. Mere af det, please ;-)

content-loader
content-loader
content-loader