Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Palby Fyn Cup: Få styr på modstanderne med respittabel

Quantum viser taktisk oversigtskort og respittabel til Palby Fyn Cup, der sejles fredag. - Du kan med de redskaber regne ud hvor meget du skal slå konkurrenterne efter DH, siger Henrik Jørgensen.

Af Troels Lykke |

Det taktiske kort giver en god oversigt over sejladsen med kurser og distancer til de vigtigste meldepunkter. Som noget nyt i år har vi simplificeret overblikket og tilføjet de relevante strømtabeller for Svenborg Sund og Rudkøbingløbet, fortæller X-40 sejler Henrik Jørgensen, der arbejder sammen med Quantum Sails.
 
Udgangspunktet for respittabellen er de enkelte bådes DH måltal (GPH), og modellerne giver sejlerne (og tilskuerne) en rigtig god idé om, hvor meget respittid den enkelte båd skal have/give i forhold til konkurrenterne ved meldepunkterne og sammenlagt. 

Udfyldes før sejladserne

Excel-modellerne kan udfyldes inden sejladserne, hvor man blot indtaster bådens startnummer og sejlretning ... og vupti så beregnes respittiden til samtlige andre både på banen.

Modellen kan udskrives på papir eller som PDF-dokument til brug på smartphones/tablets - eller man kan tage computeren med om bord. 

Du kan downloade den seneste model hos Quantum via dette www.quantumsails.dk/node/895

Bemærk, at Excel-tabellerne er baseret på GPH DH måltal og deltagerlsiten pr 28. maj. Vi vil forsøge at holden modellen opdateret med de seneste data.
 
Vi forventer at lave tilsvarende respittabeller til en række andre kapsejladser i 2012 Læs mere her: www.quantumsails.dk/node/895 

Sejlerhilsner
 
Jan Hansen         Henrik Jørgensen    
www.sejl.dk        www.x2box.dk 

content-loader
content-loader
content-loader