Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi har ikke et foto fra Tyskland, i stedet viser vi hvordan cockpittet ser ud i en Melges 24.

Thomas' piger hænger bedst - andenplads i Tyskland

Thomas Sørensen var bedste danske Melges 24 og Peter Warrer slog sin søn, Jonas, der sejlede med Mia Galsgaard. Seks danske Melges 24 i aktion i Tyskland i pinsen.

Af Troels Lykke |

Mens hele sejlerdanmark stod på den anden ende i Kerteminde i pinsen valgte seks Melges 24 teams at køre længere sydover for at deltage i FCS Pfingst Cup i Glücksburg ved Flensburg Fjord.
 
Stævnet er et stort anlagt og meget velorganiseret stævne for Star-både, Drager og Melges 24. I Drager tog Frank Berg en andenplads i et stort felt.

Sejladserne foregik i Flensburg fjord nord for Okseøerne, som geografikyndige vil vide er de sydligste danske øer. Der deltog 15 Melges 24'ere fra Tyskland og Danmark. Det fortæller den danske Melges 24 formand, René Bruun fra Hellerup sejlklub.

Han fortæller videre:
 
Metereologerne havde lovet meget let vind om lørdagen og frisk vind de andre dage, og det viste sig at holde stik. Vi kom på vandet lørdag, men der var ikke tilstrækkelig vind til at starte sejladser.

Søndag var der 8 til 12 knobs vind som var rimelig stabil i retningen, når man tænker på at det var fjordsejlads.

Til korte bukser 

Det var perfekt sejlervejr, alle sejladser blev gennemført i fin luft, korte bukser og t-shirts i nogle fantastisk smukke omgivelser.
 
På min båd (DEN 664) manglede vi en mand og var 75 kg undervægtige, og det går bare ikke i mellemluft i en Melges, hvis du ikke kan "hænge den ned" mister du 0,3 til 0,5 knops fart på krydset. 

Det vidste vi godt inden stævnet, men havde håbet på lidt mindre vind. Det blev til placeringer som 13, 11 og 11 i dagens tre sejladser.

Thomas' piger kan hænge
 
Hænge, det kan Thomas Sørensens piger fra DEN 358 til gengæld. De sluttede dagen som bedste dansker med en sikker 3. plads efter tre sejladser med placeringerne 9, 3, 3.
 
Normalt sejler vi altid på op-ned bane, men i dette stævne sejlede vi på trapez-bane, og det fungerede fint. Baneledelsen udførte et dygtigt og meget kompetent arbejde, som oftest i Tyskland.
 
På tredjedagen var vinden drejet og øget til mellem 10 og 18 knob, og nu var det rigtig fjordsejlads med vindrejninger på op til 30 grader. 

Stadig høj sol og bare ben. For mange af bådene i midterfeltet blev der vendt helt op og ned på resultaterne, som følge at de ændrede betingelser. 

Nu have alle udfordringer med at hænge båden ned uanset man var på max. vægt eller ej. Det betød vi kom ind i kampen igen og lavede en 7, 6 og 7. plads. På lænseren blev der logget over 14 knop - fedt sejlervejr.
 
Thomas Sørensen og hans team (DEN 358) holdt fast ved de gode takter fra dagen før og lave er serie på 2, 4 og 2, og kunne således besætte  den samlede 2. plads.

Peter Warrer så ud til at vinde

Det så ellers længe ud til at Peter Warrer og hans team (DEN 779) ville løbe af med den samlede sejr, men en 9. plads i sidste sejlads satte et punktum for de drømme, men de landede trods alt på en flot 3. plads. 

Og så ved jeg ikke om det også har nogen betydning for Peter Warrer at han slog sin søn Jonas Warrer, som sejlede med på Akademi-båden (DEN 574), som han har været træner for på det seneste.
 
Vinder blev tyske Sven Christian Koch fra GER 287, og det er egentligt dejligt bekræftende at det ikke er de nye både der vinder over de gamle i Melges klassen, men de bedste sejlere der vinder.
 
De danske placeringer 
 
2. DEN 358 Thomas Sørensen, Århus Sejlklub
 3. DEN 779 Peter Warrer, Århus sejlklub
 7. DEN 585 Kent Dalsbo, Kaløvig Bådelaug
 9. DEN 634 Jesper Bendix, Fredericia Sejlklub
 10. DEN 574 Mia Galsgaard, Århus Sailing Academy
 11. DEN 664 René Bruun, Hellerup Sejlklub
 
Næste stævne for de danske Melges 24 sejlere er Kieler Woche og dernæst VM på Garda Søen.
 
Mere info, billeder og resultater her: http://www.fsc.de/regatten/pfingst-cup.html
 
 

content-loader
content-loader
content-loader