Gå til hoved-indhold
Det var i en dragebåd magen til denne, elever og lærere stod ud på Præstø Fjord for et lille år siden. Foto: Foto: Silkeborg roklubKort Nyt
Det var i en dragebåd magen til denne, elever og lærere stod ud på Præstø Fjord for et lille år siden. Foto: Foto: Silkeborg roklub

Betinget fængsel i Præstø-ulykke

Forstander på Lundby Efterskole Truels Truelsen fik en dom på 60 dages betinget fængsel efter den tragiske Præstø-ulykke

Af katrine bertelsen |

Forstander Truels Truelsen har fået 60 dages betinget fængsel, mens Lundby Efterskole skal betale 25 dagbøder af 10.000 kroner. Dommen forbyder også forstanderen at stå for aktiviteter til søs for unge i de næste tre år. Det skriver ekstrabladet.dk.

Anklageren krævede forud for domsafsigelsen forstander Truels Truelsen idømt flere måneders fængsel, samt at skolen skulle betale 250.000 kroner i erstatning.

Frifundet for uagtsomt manddrab

Både forstanderen og Lundby Efterskole var tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs. Begge blev frifundet for uagtsomt manddrab på den afdøde lærer Michael Jørgensen.

- Den afdøde lærer Michael Jørgensen har handlet så groft, at han selv er ansvarlig for sin død, siger anklager Michael Boolsen til ekstrabladet.dk.

Skolen og forstanderen vil nu overveje, om dommen skal ankes. De har betænkningstid på 14 dage.

Skolelederforeningen frygter, at konsekvensen af dommen bliver, at mange skoler aflyser en del af deres udendørs aktiviteter.

content-loader
content-loader
content-loader