Gå til hoved-indhold
Team New Zealand ønsker at koncentrere sig om at afprøve deres AC72 forud for Louis Vuitton Cup. Foto: etnzblog.comKapsejlads
Team New Zealand ønsker at koncentrere sig om at afprøve deres AC72 forud for Louis Vuitton Cup. Foto: etnzblog.com

Team NZ boykotter AC pre-Cup regattaer i AC 45

Det vil distrahere Team New Zealand at sejle America's Cup pre-sejladser i år i AC 45. Holdet vil hellere sejle i AC 72, lyder det fra chef Grant Dalton, der sender ungdomsholdet i stedet.

Af katrine bertelsen |

Tre Americas Cup World Series events, som sejles i den mindre AC45 er planlagt i 2013 – en i Napoli i april, og to på et endnu ubekræftet mødested i USA, måske New York.

Emirates Team New Zealands chef Grant Dalton, har besluttet ikke at sende stjerneholdet til stævnerne, som Dalton mener er en unødvendig distraktion, når Team NZ skal fokusere på at sejle deres AC72.

Efter lanceringen af deres første AC72 i juli, faldt Team New Zealands ydeevne i America’s Cup World Series, hvor holdet kæmpede for at skabe balance i deres test-og udviklingsprogram AC72 og samtidig opretholde niveauet i AC45.

Dalton sender ungdomsholdet

Ifølge reglerne for næste America’s Cup, er Team New Zealand forpligtet til at deltage i præ-kapsejladser, men Dalton har en plan om at omgås reglerne – han vil sende deres ungdomsteam, ledet af olympisk sølvmedaljevinder Peter Burling.

- AC45 er ikke den vigtigste begivenhed mere, så det besværligt at forsøge at jonglere med de to både, siger Dalton.

Deres afvisning af at sende deres bedste sejlere til den indledende events vil yderligere skærpe relationen mellem Team New Zealand og arrangørerne, efter at Dalton udtrykte sine frustrationer over en række løftebrud omkring holdets basefaciliteter i San Francisco i oktober. Dalton hævdede også, at manglen på udfordrere var et resultat af Russel Coutts undlod at opfylde løfterne om at reducere omkostningerne og gøre begivenheden mere tilgængelig.

content-loader
content-loader
content-loader