Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arkivfoto fra Hjemmeværnet

Kæntret sejlbåd fik tre mand om bord igen

I lørdags var tre mand savnet på en svensk sejlbåd, men det løste besætningen selv, men SOK har haft travlt. Også i Aalborg hvor en sejlbåd drev ind i bro og knækkede masten

Af Troels Lykke |

Den kraftige vind fra nordvest gav Søværnets Operative Kommando (SOK) en travl lørdag. Vinden drillede sejlere og kajakroere i så stort et omfang, at redningshelikoptere måtte på vingerne fire gange - uden dog at komme i aktion.

I Limfjorden betød den hårde vind og strømforhold, at en sejlbåd ved 14-tiden kom i karambolage med jernbanebroen ved Aalborg. Båden med fire personer om bord drev ind i broen, og masten på sejlbåden knækkede, oplyser vagthavende hos SOK.

En båd fra Marinehjemmeværnet blev søsat og overvåget af redningshelikopteren fra luften blev de uheldige sejlere slæbt i havn. Det skriver politiken.dk

To kajakroere på Roskilde Fjord havde besvær med at holde balancen, og den ene kæntrede, men da redningshelikopteren nåede frem havde roerne fået bjærget sig i land.

Ingen alvorlige sager

Tidligere lørdag måtte helikopteren også en tur i luften, da en svensk sejlbåd, der deltog i en kapsejlads Saltholm Rundt i Øresund, væltede. Den kom på ret køl igen ved egen kraft.

Ulykken skete klokken 13.45 i Øresund på en position 1000 meter øst for Flakfortet. Københavns Brandvæsen sendte en hurtig redningsbåd til stedet, og Søværnets Operative Kommando deltog i aktionen med en båd og en helikopter.

Aktionen blev imidlertid afblæst efter meldingen om, at den svenske sejlbåd selv havde klaret problemerne. Flere grundstødninger med lystfartøjer var også med til at gøre dagen travlt for SOK.

- Det er sjældent var har så travlt, som vi har haft i dag. Der er har været rigtig meget vind, flere steder op til kuling. Men selv om vi har måttet sende helikopterne i luften fire gange, har det heldigvis ikke været alvorlige sager, siger vagtchefen hos SOK.

/ritzau/

content-loader
content-loader
content-loader