Gå til hoved-indhold
Synet af røgsøjlen fra en ægte damper kan opleves rundt om Fyn og i en række fynske havne i næste måned, når den 104-årige s/s "Bjørn" fyrer op under kedlen.Tur
Synet af røgsøjlen fra en ægte damper kan opleves rundt om Fyn og i en række fynske havne i næste måned, når den 104-årige s/s "Bjørn" fyrer op under kedlen.

Fyn rundt – for fuld damp

Fyn Rundt for store sejlskibe, får i år følgeskab af 104-årige, nyrenoverede dampbugserbåd "Bjørn" fra Helsingør. “Bjørn” følger de gamle træskibe hele vejen rundt om Fyn.

Af katrine bertelsen |

De store sejlskibes traditionsrige Fyn Rundt bliver i år bogstaveligt talt afviklet for fuld damp. Hele vejen rundt om Fyn får de smukke, gamle sejlskibe selskab af den 104-årige, nyrenoverede dampbugserbåd "Bjørn" fra Helsingør. Det skriver Fyns Amts Avis.

Med støtte fra Skibsbevaringsfonden, Træskibssammenslutningen og Kulturregion Fyn skal damperen være VIP- og presseskib. Samtidig medtager den også passagerer på de enkelte etaper.

Fyn Rundt-sejladsen starter i Korsør mandag den 22. juli. Første nat bliver for anker nord for Fyn. Derefter anløbes Middelfart, Assens og Faaborg for - traditionen tro - at slutte i Svendborg fredag den 26. juli. Omkring 40 sejlskibe deltager i sejladsen.

I dagene før Fyn Rundt sejler s/s "Bjørn" med passagerer på time-ture fra Svendborg (16.-17. juli) og fra Ærøskøbing (18.-19. juli). Maritimt Center i Svendborg står for billetsalget.

S/s "Bjørn" er den ene af kun to havgående, danske dampskibe i drift. Den anden er passagerskibet s/s "Skjelskør", også ejet af Dansk Veteranskibsklub i Helsingør.

content-loader
content-loader
content-loader