Gå til hoved-indhold
Danboats medlemmer var eksklusivt samlet i hal A, der får ros. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Danboats medlemmer var eksklusivt samlet i hal A, der får ros. Foto: Troels Lykke

Kun 268 færre besøgende i Fredericia kontra 2011

I alt besøgte 28.504 personer Boat Show, det er en tilbagegang på under en procent i forhold til 2011, mens andre bådudstillinger i Europa har tilbagegang, siger udstillingschef Lars Søndergaard.

Af Troels Lykke |

Mens de sidste bådinteresserede gæster trak mod udgangen, kunne arrangørerne søndag aften gøre status over den 25. udgave af Fredericia Boat Show:

I alt var der 28.504 besøgende på årets udgave, fordelt over to weekender og en såkaldt VIP-dag.

- Det tal er vi meget fornøjede over. På nær et par hundrede matcher det besøgstallet sidste gang, så vi har undgået den ret kraftige besøgsmæssige afmatning, som mange bådmesser i Europa ellers har oplevet det seneste år. Vi demonstrerer igen, at der er et stort og loyalt bådpublikum i Vestdanmark, konstaterer Lars Søndergaard, projektleder i MESSE C Fredericia.

Til minbaad.dk uddyber Lars Søndergaard, da vi møder ham i udstillingen ti minutter efter den lukkede klokken 17 i dag:

- Jeg havde troet at flere havde kigget forbi udstillingen, men er udstillerne tilfredse, så er vi også tilfredse. Måske havde endnu flere kigget forbi i dag søndag, hvis vejret ikke havde været så godt, forklarer han.

Floor Marine: Vi har solgt så vi smiler

Én ting er besøgstallet, en anden er købelysten og seriøsiteten blandt publikum, og også på det område er der tommel op fra blandt andre Michael Floor, Floor Marine A/S:

- Der har været en god kvalitet i de kunder, der har været, og vi har fået en masse seriøse kontakter. Vi troede, at publikums interesse primært ville rette sig mod vores nye Bavaria 33 Cruiser, og den HAR også tiltrukket mange. Men faktisk har der været endnu større søgning mod vores Bavaria Vision serie, hvor den billigste er mere end dobbelt så dyr som Bavaria 33 Cruiser. Så det siger lidt om det publikum, der har besøgt udstillingen, siger Michael Floor, som principielt ikke udtaler sig om størrelsen eller antallet af salg.

- Men vi har solgt, så vi smiler. Det må du godt skrive, lyder det fra en tilfreds Michael Floor.

Svendborg-firma sælger fire motorbåde

Michael ”Gnist” Christensen fra Gnisten Marine i Svendborg har også skrevet slutsedler under Boat Show.

- Vi har solgt fire både, blandt andet en Monterey motorbåd til 1,3 millioner kroner, fortæller Michael Christensen, som søndag eftermiddag havde et begrundet håb om at lukke endnu et par handler inden lukketid.
- Men ellers har vi fået en lang række seriøse emner, som vi skal arbejde videre med i de kommende dage, så vi er meget tilfredse. Det har været en flot, velbesøgt og meget velorganiseret messe, lyder det fra fynboen, som er klar igen i 2015.

Danboat-formand skrev en bunke tilbud ud

Jan Hansen, formand for brancheforeningen Danboat, havde også de positive briller på i sin vurdering af messen. Både som udstiller med Quantum Sails og som formand.

- Jeg er glad og tilfreds, og de Danboat-medlemmer, jeg har talt med, siger det samme, siger Jan Hansen. Meldingen har været, at folk ikke blot har haft Dankortet med, men at de også har brugt det, tilføjer han.

Til minbaad.dk forklarer sejlmageren også:

- Jeg har printet alt mit papir ud til tilbud til kunder og jeg har også solgt sejl, så det er faktisk gået bedre end jeg havde regnet med på bådmessen. Det samme har jeg også hørt rundt omkring fra flere bådhandlerne, siger en smilende Danboat-formand.

Han var desuden glad for at Danboats medlemmer var samlet i hal A, hvor der var brede gange og højt til loftet.

Og denne gang manglede der ikke plads til både og udstyr, for var det tilfældet kunne Messe C åbne en hal ekstra, men det var ikke nødvendigt denne gang.

Nord West og Najad AB konkurs gav rystelser

Generelt er det minbaad.dks indtryk, at et stort flertal var tilfredse og at de føler at de gav de besøgende en god messe.

Det skabte dog dårlig stemning blandt udstillerne, da det ellers veletablerede Nord West og Najad AB meddelte, at firmaet blev begæret konkurs midt under messen, men Ebbe Borg, der forhandler Najad i Danmark, blev på broen og udstillede, selvom det svenske firma nu er i sit livs krise. 

Sejlmager og formand for Danboat, Jan Hansen, har nu over 70 medlemmer i Danboat, der blev forkælet på bådmessen på flere måder.

Modelbåde-folk fra Vejle var suveræne til at tage sig af børnene under bådmessen, respekt for det.

Se minbaad.dks galleri fra udstillingen

content-loader
content-loader
content-loader