Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer og Peter Lang er lige nu nummer fire, men en protest kan sende dem ud af top ti. Foto: Mick Anderson
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Warrer og Lang disket af svenskere - se video dag 3

Svenskere har med juryens hjælp her til aften disket Warrer og Lang for den tyndeste styrbord-bagbord situation efter start. - Rigtigt træls, siger træner Peter Hansen til minbaad.dk. Ida og Marie i front.

Af Troels Lykke |

Endnu en gang viste Aarhusbugten sig fra sin drilske side, da de første sejladser i guldfeltet skulle afgøres. Startende med meget let og springende vind blev de første sejladser først skudt i gang klokken 15.

Ved første sejlads lignede det, at de tre danske besætninger i guldfeltet havde brugt ventetiden på land fornuftigt. Med en flot start var alle trebåde i top ti ved første mærkerunding.

Det skriver Sailing Aarhus i en pressemeddelelse fra 49er-EM. Se resultater

Derefter fuldte et hæsblæsende lænseben, hvor især skipper Jonas Warrer og Peter Lang viste fornem  lænseteknik. De rundede bundmærket som nummer et tæt forfulgt af englænderne Dylan Fletcher og Alain Sign.

Lübeck brødrene forsatte deres flotte stime fra i går og var rundt som nummer fire, mens skipper Allan Nørregaard og Anders Thomsen var otter.

Det afgørende krydsben i sidste sejlads blev domineret af Jonas Warrer og
Peter Lang. Ved toppen havde de distanceret sig fra englænderne og det lignede en sikker sejr.

Men den engelske båd ville det anderledes. Med en energisk indsats fik de overhalet Warrer og Lang på det sidste lænseben og danskerne måtte nøjes med en 2. plads.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen kom ind tæt efter som nummer fire, mens Lübeckerne blev otte.

I det andet race kom danskerne aldrig rigtig i gang. En relativ dårlig start blev udslagsgivende i de svære forhold. Ved første topmærke var alle tre besætninger langt nede i feltet. Der havde mange af konkurrenterne allerede et fået et stort forspring. Et forspring som blev svært at indhente.

Svenskere disker Warrer og Lang

Kun Warrer og Lang fik sejlet sig en smule op på en samlet 11. plads, men det kan vise sig at være en stakket frist. En svensk båd har nedlagt protest imod den danske båd, hvilket kan vise sig at være dyrt for danskerne.

Ifølge minbaad.dks oplysninger skyldes protesten at bådene måske har rørt hinanden flygtigt i en start. Protesten er slut. Danskerne blev disket af et svensk hold, der lå langt nede i rækkerne.

- Vi forstår ikke at de lagde protesten, der var intet i den sag, siger Peter Hansen til minbaad.dk.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen blev 20, mens skipper Mads Emil og Christian Lübeck blev 23.

De to sejladser placerer Warrer og Lang på en fjerdeplads samlet (dog inden protesten er blevet afgjort, red.), mens Allan Nørregaard og Anders Thomsen
er placeret som nummer 7. Lübeck-brødrene fortsætter deres flotte EM med en placering som 18. samlet.

Danske kvinder stadig i front

Hos kvinderne har resultaterne også været op og ned. Førerbåden med skipper Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen kunne ikke fastholde deres flottestime fra i går.

Med serien 14,11 har de haft en dårlig dag. Dog er de stadig førende båd inden morgendagens sejladser med ni point ned til den brasilianske båd.

Den anden kvindebesætning med skipper Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen havde en lidt bedre dag med serien 20,3 hvilket sender dem frem på en samlet fjerdeplads.

Schütt-søstrene er med serien 21,10 placeret på en 14. plads og havner dermed i guldfeltet, som repræsenteres af de 16 bedste kvindelige
besætninger.

Skipper Lin Ea Cenholt og Line Just missede til gengæld lige akkurat guldfeltet med deres samlede placering som nr. 19.

content-loader
content-loader
content-loader