Gå til hoved-indhold
Kristian Præst i Opti fra Kaløvig Bådelaug vandt den imponerende pokal. Foto: Egå Sejlklub.Kapsejlads
Kristian Præst i Opti fra Kaløvig Bådelaug vandt den imponerende pokal. Foto: Egå Sejlklub.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Årets sidste stævne i Egå – med drillevind

I weekenden blev det traditionsrige Aarhus Mesterskab gennemført i Egå Sejlklub. Små 50 deltagere kæmpede i klasserne Laser Standard og Radial, Europa, Zoom8 og Optimist. Se video.

Af katrine bertelsen |

Om lørdagen var det nu mest baneledelsen med Jesper Heegard i spidsen som kæmpede med vinden eller mangel på samme. En blank Aarhusbugt var fanget mellem to vejrsystemer, der gav 0-2 m/s efter ”køre-rundt-systemet”.

Bortset fra ventetiden morede sejlerne sig over, hvordan mærkebådene kartede rundt i håbet om at finde stabil vind.

- Det var helt sindsygt lørdag, vinden sprang 180 grader, og kørte bare rundt. Sejlerne blev kaldt på land og sendt ud igen, men til sidst måtte baneledelsen give op og droppe lørdagens sejladser, fortæller Jonas Döpping fra Egå Sejlklub.

Søndag viste vejret sig fra sin helt anden side: Stabil blæst på 8-10m/s med stød på 12 fra kurs 200. Det betyder bølger i Aarhusbugten, Store bølger...

Der blev gennemført 3 sejladser i juniorklasserne Optimist og Zoom8. Så var der udsolgt. Storjollerne tog en sejlads mere, hvor vinden kortvarigt nåede op på 13-16 m/s.

Aarhus Mesterskabet har en lang tradition som optimiststævne, hvor der kæmpes om Danmarks fineste pokal, men i de senere år er andre klasser også blevet inviteret med. 

- I år manglede vi 29’erne, som havde træningslejr samtidig med, men det er kun glædeligt, at vi har så mange aktiviter at vi må foretage fravalg, slutter Jonas Döpping fra Egå Sejlklub.

I Egå Sejlklub går det nu løs med vinterlejre allerede næste weekend, søndagssvømning, løbetræning, sociale arrangementer osv.

Se alle resultater her.

Kilde: Pressemeddelelse, Egå Sejklub

content-loader
content-loader
content-loader