Gå til hoved-indhold
Maxus 22 fået kistebænke i cockpittet. Grafik: MaxusUdstyr
Maxus 22 fået kistebænke i cockpittet. Grafik: Maxus

Lille ny 22-fods tursejler fra Maxus

Lille Maxus 21 har fået en storebror, en trailerbar Maxus 22. Det er en opgradering af lillebror, Maxus 21. Båden fås med tre forskellige slags køle.

Af katrine bertelsen |

I stedet for at lægge hele vægten på det sportslige og åbne design, har den nye Maxus 22 fået kistebænke i cockpittet, for mere komfortabel tursejlads til glæde for børnefamilier og uerfarne sejlere. Og så er Maxus 22 klargjort til ekstra skødespil på cockpitkanten, oven i faldspil på ruffet. Det skriver Maxus Danmark i en pressemeddelelse.

Ud over få ændringer ved designet er Maxus 22 – som sin forgænger – udstyret og klar til sejlads, med svingkøl, alle fald ført til cockpit, storsejl, forfejl, optageligt ror, 4-6 sovepladser, agterkøje, kabys, stort kahytsbord og mange andre komfortable detaljer, som sjældent findes i en båd af denne størrelse.

Bor på traileren

Maxus 22 behøver ikke bådplads i havnen, da den let hales op på en motorbådstrailer i et slæbested. Masten lægges ned ved hjælp af et mastesystem, som er udviklet med øje for, at kunne sejle under broer, og at kunne lægge masten ned en mand. Kølens konstruktion egner sig til lavvandede områder, da kølen automatisk bliver skubbet op hvis grunden påsejles, ligesom roret er konstrueret til nemt at hejse op agter, ved hjælp af et hal. Båden er dobbeltskroget og nærmest synkefri. Farver på skrog, sejl, indretning mm. og en lang række ekstraudstyr, kan tilvælges efter smag og behag ved bestilling.

Maxus 22 er indrettet med forkøje på 185 cm og stor agterkøje. Yderligere 2 langskøjer på ca. 130 cm. Dertil kommer mulighed for tillægsplader og hynder, så bredere køjer opnås omkring kahytsbordet.

Tre forskellige slags køle

Maxus 22 kan leveres med fast køl, faste twinkøle, som båden kan stå på eller i en udgave med fuldvægtskøl som sværd, der sænkes ned ved hjælp af et smart hejsesystem betjent fra cockpittet.

Bådene leveres fra sidst i april, men kan bestilles nu. Maxus Danmark får som en af de første, et eksemplar af Maxus 22, til Danmark, hvor den kan ses i Korsør lystbådehavn. Danmarkspræmiere pris på denne nye model er 179.000 kr.

Se og læs mere på Maxus Danmarks hjemmeside.

Fakta om Maxus 22:

  • Længde: 6,38 meter
  • bredde: 2,48 m
  • Køjer: 4 +2
  • Kahyt, højde: 1,60/1,73 m
  • Motorstørrelse: 4 HK
  • Vægt: 1250 kg
  • Ballast: 250 kg
  • Dybde, Køl oppe/nede: 0,30 / 1,25 m
  • Sejlareal: 23 m2
content-loader
content-loader
content-loader