Gå til hoved-indhold
Der blev tid til en uges sportsferie på Lanzarote, før træningsturen til Mallorca. Foto: Foght SchüttKapsejlads
Der blev tid til en uges sportsferie på Lanzarote, før træningsturen til Mallorca. Foto: Foght Schütt

Den allerførste tur med 49 FX'eren

På lørdag stikker 49’ FX pigerne Maiken og Anne-Julie Foght Schütt kursen ud mod Mallorca. De næste 14 dage står der træning på programmet.

Af katrine bertelsen |

En del af de danske landsholdssejlere har træningssamling på Mallorca de næste 14 dage, og på lørdag kører Maiken og Anne-Julie Foght Schütt også sydpå.

- Det er første gang vi bevæger os uden for Danmarks grænser med 49er FX’en. Vi håber vejrguderne er med os, så vi ikke får 10 m/s plus hver dag! Det skriver Maiken og Anne-Julie på deres blog.

På Mallorca venter omkring 15 andre både, og sejlere fra både Danmark og udland.

Søstrene har allieret sig med Pia Bay, som har pakket både gummibåd og søn, der skal være RIB-fører for teamet.

- Heldigvis er Pia Bay med i gummibåden den første uge, så vi også har mulighed for at tage på vandet, hvis der kommer dage, hvor vindstyrken er på grænsen af, hvad der er forsvarligt at sejle i alene. Vi glæder os rigtigt meget til at samarbejde med Pia, der ud over mange års erfaring som sejler også kan hjælpe os med, hvordan vi som team samarbejder bedst muligt og udnytter hinandens styrker, fortæller sejlerpigerne.

Forinden har der også været tid til lidt ferie. Men hvor de to søstre plejer at tage på skiferie, stod den i år på sportsferie på Lanzerote, i La Santa sport.

- Vi deltog i forskellige konkurrencer, f.eks. duathlon, med løb og cykling, siger Anne-Julie, og selv om vejret var til den kølige side, var det fint at dyrke sport i.

Lang transport med stort læs

Anne-Julie Foght Schütt  fortæller til minbaad.dk, at Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen – også 49 FX sejlere – kører til Mallorca med deres egen båd og Maiken og Anne-Julies. Båden har Maiken og Anne-Julie købt i sommer af Jonas Warrer og Søren Hansen. Maiken og Anne-Julie kører med Pia Bay og RIB. Det bliver en lang tur...

content-loader
content-loader
content-loader