Gå til hoved-indhold
Smart rorpind på ny Luffe 3.6 fra Kolding. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Smart rorpind på ny Luffe 3.6 fra Kolding. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Selvstyrer og kortplotter styres fra rorpind på ny Luffe 3.6

Luffe 3.6 havde verdenspremiere under den lille udstilling i Kolding. Vi talte med Oluf Jørgensen, der nu præsenterer afløseren til Luffe 37.

Af Troels Lykke |

Nyheden var den mest besøgte på udstillingen i Kolding. Båden afløser Luffe 37 og i den nye Luffe 3.6 er der ståhøjde i kahytten selv til personer på over 1,85 meter.

Kahytten har generelt mere plads end i den tidligere model. Fra rorpinden kan man smart sætte båden på autopilot eller justere kortplotteren, så man ikke skal forlade sin plads, når man styrer.

- På denne model har vi sat god plads af til en solfanger, så man kan blive længere ude på vandet uden at skulle få strøm i havnene, siger Oluf Jørgensen, som under udstillingen fejrede Luffe Yachts  40 års jubilæum.

Luffe-bådene er kendt for at sejle stærkt og for byggekvalitet i verdensklasse og bådene er samtid kendt for at være smukke og hurtige.

I dag er der 11 ansatte på værftet i Kolding. Om salget af Luffe 3.6 lyder det optimistisk.

- Jeg forventer da, at sælge nogle stykker, siger Oluf Jørgensen, der nu gør båden sejlklar. Masten er fra Seldén med rodrig og sejlene bliver Elvstrøms Epex-sejl.

Sejlklar med instrumenter, teak på dæk og sejl, koster båden 1,78 mio. kroner, men den sælges fra 1,2 mio. kroner.

content-loader
content-loader
content-loader