Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses et skib med problemer i udlandet.

10 steder hvor berusede søfolk har været i problemer i Danmark

Politiken har samlet opsigtsvækkende sager, hvor berusede søfolk er stødt på grund, kollideret eller på anden måde har alarmeret myndighederne. Russisk sømand fængslet i dag, skibet slingrede.

Af Troels Lykke |

Sejlerne kan nu føle sig mere sikre på ikke at blive sejlet ned af et skib, med en fuld skipper om bord.

En 60-årig russisk sømand har nemlig i dag i Retten i Helsingør tilstået, at han havde fået sig en ordentlig tår over tørsten på sin tur fra Kattegat med kurs mod Øresund søndag aften.
 
Resultatet af en blodprøve på den russiske kaptajn viser en alkoholpromille på 2,75, og det har en dommer mandag takseret til 30 dages fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Det skriver politiken.dk.
 
»Blodprøven er taget klokken et minut i midnat, cirka fire timer efter, at sejladsen, hvor man ser han slingrer, har fundet sted«, siger anklager Rikke Hald fra Nordsjællands Politi.
 
»Så hvis man regner tilbage, har han sandsynligvis haft en højere promille på det tidspunkt, hvor han har sejlet«, tilføjer hun.

Politiet måtte søndag aften rykke ud på farvandet ud for Hornbæk, da den 1423 ton tunge coaster sejlede alt for tæt på strandbredden og slingrede rundt.

Her havde fulde søfolk problemer:

Se Politikens kortfortegnelse og forklaring på hvad der gik galt i Danmark for stangstive søfolk.

content-loader
content-loader
content-loader