Gå til hoved-indhold
Stemning i aftes før Lillebælt. Fra venstre: Per, Troels og Jens. Foto: Finn WiedemannKapsejlads
Stemning i aftes før Lillebælt. Fra venstre: Per, Troels og Jens. Foto: Finn Wiedemann

Fyn Rundt sejlere havde medvind hele natten

Den første båd i Classic Fyn Rundt er i mål, 9.58 i dag. Det var en tysk 57 fods båd, der deltog i doublehandløbet. På minbaad.dk er vi stadig på vej mod Storebæltsbroen i sol og mellemluft.

Af Troels Lykke |

57 fods tysk båd kom i mål kl. 9.58  i dag, det var ikke rekord i Classic Fyn Rundt, men flot var det at to mand sejlede rundt om Fyn i så stor en båd. Lige efter kom Visione 3.1 fra Kerteminde med Per Weiskvist.

Rigtigt mange af de 110 både i Classic Fyn Rundt nød godt af en vinddrejning fredag aften, hvor vinden gik i nordvest, da sejlerne kom ud af Lillebælt.

Det var en fornøjelse at lave sådan et ryk med fart på op til 7,4 knob i en kold men klar, kort nat. Lyst blev det hurtigt.

Der var til gengæld ikke meget vind i går eftermiddags, nord for Fyn, hvor vi var mange der på et tidspunkt sejlede 0,0 knob.

På minbaad.dks Drabant 24, Dagmar D, fik vi sejlet med spiler fra Fanøsund og til Thurø Rev Bøjen. Der er nu cirka 12 sømil til Storebæltsbroen. Farten er 5,6 knob.

Vi ligger sammen med en Granada 27, Banner 30 og Bandholm 35 bl.a. Fyn Rundt er sjovt at sejle, især når det er med ens gode venner. Især Per Dueholm fra Ikast er rykket på sin første sejltur.

Han navigerer for os og har lært at trimme spiler. Hvem siger at sejlsport er så svært at lære?

Spiler gennem Svendborg Sund OG medstrøm. Tak, vorherre. Foto: Troels Lykke

I går måtte vi gå i vinden med spiler, da dette fartøj kom drønende ud af Odense Fjord.

Solopgang på Sydfyn i dag, mens gasterne sov.

God stemning med Per, Finn og Jens. Vi tror vi fører vores løb, men måske er en L 23 sejlet fra os. Det skulle den dog også på DH, men hvor meget ved vi endnu ikke.

content-loader
content-loader
content-loader