Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Anders Thomsen er i øjeblikket i Rio for at deltage i et internationalt 49er-stævne.  Begge sejlere er i øvrigt på vej til at sætte 49er-karrieren på pause for i stedet at satse på Nacra 17. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Allan Nørregaard og Anders Thomsen er i øjeblikket i Rio for at deltage i et internationalt 49er-stævne. Begge sejlere er i øvrigt på vej til at sætte 49er-karrieren på pause for i stedet at satse på Nacra 17. Foto: Katrine Bertelsen

Allan Nørregaard - vandet i Rio er forurenet

Den danske OL-bronzevinder er bare en blandt flere topsejlere, der er rystet over forureningen i det kommende OL-vand ud for Rio.

Af katrine bertelsen |

- Jeg har sejlet over hele verden i 20 år, og det her er det mest forurenede sted, jeg nogensinde har været, siger Allan Nørregaard til nyhedsbureauet Associated Press.

Den danske topsejler er i Rio i øjeblikket for at deltage i et 49er-stævne, der sejles i det kommende OL-område.

Sejlere med røde knopper

- Jeg vil under ingen omstændigheder svømme i vandet. Vi har oplevet et par gange, at sejlere er faldet i vandet og bag efter har fået røde knopper på kroppen, siger Nørregaard, der kan berette om store mængder træ, døre, madrasser og uendeligt mange plastikposer som noget af det, der flyder rundt i vandet.

Ingen fremskridt

Han bakkes op af den lokale 49erFX-sejler Martine Grael, datter af den dobbelte OL-guldvinder med danske aner, Torben Grael.

- Jeg har kendt området, siden jeg var barn, og det er kun blevet værre. Regeringen siger, den har masser af planer for oprydning, men indtil nu har jeg ikke set nogen forbedringer, siger Martine Grael til Associated Press.

Bekymret IOC-præsident

Den nyvalgte IOC-præsident, tyskeren Thomas Bach, kommer til Rio kort efter nytår - ikke mindst for at tilse brasilianernes OL-forberedelser, der på flere punkter er bagud i forhold til tidsplanerne.

Forurening i området er også et tema på dagsordenen under IOC-præsidentens besøg. Ifølge Associated Press bliver op mod 70 procent af Rios spildevand ledt ufiltreret ud i vandet omkring byen.

Den brasilianske regering har lovet at rydde op i området – og samtidig minimere udledningen af spildevand. Opgaven skal være løst før starten på OL om to et halvt år.


 

Kilde: sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader