Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lorenzen på Bermuda: Ben Ainslies karma skræmmer

Morten Lorenzen er på Bermuda i Atlanten til matchrace. Det går godt for Ainslie og gasten Kamp fra Horsens. I morgen sejles finale og Ainslie er med, mener Lorenzen. Philipp Guhle tog 5. plads.

 

Af Morten Lorenzen, Bermuda |

Efter en atypisk vejrdag med vindspring på Bermuda er sitautionen den, at Ben Ainslie og team BART er foran 1-0 i semifinalen mod Adam Minoprio i Bermuda Argro Gold Cup.

Hele formiddagen gik med at afvente en stabil brise, og da den endelig kom var retningen indover byen hvilket skabte store vindspring henover banen.

Ben Ainslie vandt starten marginalt, men kontrollerede højre side af banen og sikrede sig et solidt forspring ved topmærket.

På første lænser kom Minoprio tættere ved at udnytte de store vindspring, men kampen blev reelt afgjort da kompetanterne splittede ved bundmærke gaten, hvor Ainslie igen sikrede sig højresiden og kunne udvide føringen så han efter tre runder kunne noterer sig sejren komfortabelt.

Dansk 5. plads til Hansen og Guhle

I kampen om de sekundære placeringer, sikrede Bjørn Hansen sig 5. pladsen i en tæt fight med Ian Williams fra England.

Bjørns trimmer, Philip Guhle, fortalte at hele prestarten var afgørende, hvor begge team´s brugte spileren til at få gang i båden, da vinden var meget svag i startområdet.

Bjørn Hansen og hans team formåede at holde mere fart i den tunge IOD i det sidste minut ved hjælp af det opskud som spilersejladsen havde givet dem.

En sikker sejr, gav Bjørn Hansen den vigtige 5. plads, som kan være altafgørende i forhold til den endelige placering på Alpari World Match Racing Tour´en som bliver afgjort senere på måneden i Malaysia.

Søndag forventes en let brise som burde sikre at vi får gennemført semi- og finalesejladserne.

Om Ainslie er klar til finalen er nok for tidlig at sige, men hans stil og karma er skræmmende for alle hans konkurrenter, godt hjulpet af Christian Kamp. Mit bud er, at Team BART sejler finale søndag på Bermuda - time will show ;-)

Resultater af kvartfinale i Bermuda Gold Cup
Taylor Canfield (ISV) beat Ian Williams (GBR) 3-1
Francesco Bruni (ITA) beat Phil Robertson (NZL) 3-0
Adam Minoprio (NZL) beat Keith Swinton (AUS) 3-2
Ben Ainslie (GBR) beat Bjorn Hansen (SWE) 3-1

content-loader
content-loader
content-loader