Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Andrew Simpson blev kun 36 år. Der spekuleres nu i om han slog sig bevidstløs efter at Artemis' ene tværbjælke ikke kunne stå for pres. Foto: Americascup.com

Luna Rossa overvejer at trække sig fra Americas Cup - krisemøde i dag

Fremtiden for Americas Cup er usikker efter Andrew Simpsons tragiske dødsfald i sidste uge. AC-direktør indkalder til møde med Oracle, Artemis, Team New Zealand og Luna Rossa.

Af Troels Lykke |

Sponsoren bag Luna Rossa-holdet, italienske Patrizio Bertelli, overvejer at trække sit mandskab fra Americas Cup efter torsdagens træningsuheld.

Her kæntrede konkurrenterne fra Artemis Racing under en træning i bugten ved San Francisco, og den britiske OL-guldvinder Simpson blev fanget under båden og døde.

Patrizio Bertelli mener, at Americas Cup har udviklet sig til en ekstremsport, da den berømte sejlads i år foregår i 72 fod store katamaraner.

Lunna Rossa-boss: Det er ikke ok

- Det er ikke ok sådan, som det er lige nu. De ansvarlige må gøre sig det klart. Ikke alle har forstået, at Americas Cup nu er blevet en ekstremsport, hvor det tidligere var mere romantisk. Det minder nu om Formel 1 eller rally, siger Patrizio Bertelli ifølge nyhedsbureauet AFP til det italienske magasin Yacht Capital. Det skriver dr.dk.

Americas Cup-direktør Iain Murray vil nu kalde de fire deltagende hold - Oracle, Artemis Racing, Emirates Team New Zealand og Luna Rossa - til et møde på tirsdag i San Francisco.

Direktør for Americas Cup: Vi skal tale åbent

- Mødet med holdene bliver vigtigt for den videre proces. Vi skal tale åbent og være sikre på, at vi får alle fakta på bordet, så vi kan anbefale ændringer, hvis det er nødvendigt, siger Murray til AFP.

Americas Cup er sejlsportens mest prestigefyldte kapsejlads, og konkurrencen er opkaldt efter trofæet, der kæmpes om. Den første kapsejlads fandt sted i forbindelse med verdensudstillingen i London i 1851.

Finalesejladserne i Americas Cup bliver afholdt 7.-22. september i San Francisco.

Læs reaktioner fra Artemis, IOC, Ian Percy, Ben Ainslie, Russell Coutts og andre omkring Andrew Simpsons død

Kilde: dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader