Gå til hoved-indhold
Team Trifork kan du møde på bådmessen i Fredericia.Kapsejlads
Team Trifork kan du møde på bådmessen i Fredericia. Fra vestre: Hans Christian Wegge, Sebastian Bennetsen, Jonas Funk, Joachim Aschenbrenner og Daniel Arildsen.

Matchrace-holdet Team Trifork på nyt SAP Youth Team

SAP Extreme Sailing Team starter nu et ungdomsholdet Youth SAP Extreme. Team Trifork er udtaget blandt 16 sejlere. - Vi håber at vi lærer en masse, siger Joachim Aschenbranner.

Af Troels Lykke |

Youth SAP Extreme er et initiativ af skipperne Rasmus Køstner og Jes Gram-Hansen. Ungdoms teamet kommer til at bestå af 16 af landets største sejlsportstalenter, og har til formål at klæde de unge sejlere på til en fremtidig karriere inden for professionel sejlsport.

Team Trifork er meget glade for at få muligheden for at blive en del af Youth SAP Extreme, som er styret af de to professionelle og tidligere America’s Cup sejlere Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner.

Unge modtager rådgivning 

Joachim Aschenbranner:

”Jes og Rasmus samt de andre gaster på teamet er erfarne sejlere, som jeg og mit team håber på at kunne lære en masse af.”

Der vil blive afholdt en række workshops for sejlerne på holdet, hvor Jes og Rasmus vil fortælle og rådgive om de forskellige aspekter der er vigtige for at et professionelt sejlsportsprojekt kan blive succesfuldt, heriblandt, projektstyring, sponsor- og mediearbejde, samt organisation og økonomi.

Team Triforks matchraceprojekt har arbejdet meget med disse dele af sejlsportskampagnen og har forsøgt sig frem, hvilket har dannet egne erfaringer. Joachim Aschenbrenner: ”Team Trifork ser derfor meget frem til at få andres erfaringer omkring disse områder, så vi forhåbentligt kan overføre disse erfaringer til vores eget projekt, og gøre det endnu mere effektivt og kommercielt attraktivt for sponsorer.”

Flerskrogsejlads vinder frem


Siden Oracle Racing offentliggjorde at den 34. Americas Cup skal sejles i katamaraner  er det tydeligt at katamaran-sejlads er blevet mere attraktivt.

Dette sætter større krav til sejlernes alsidighed og Youth SAP Extreme, giver derfor også sejlerne en mulighed for at kunne opnå en uvurderlig erfaring i større flerskrogsbåde.

Joachim Aschenbrenner:

”Vi ser derfor dette som en rigtig god mulighed for at lære, hvordan en katamaran sejles. Dette kan naturligvis både bruges, hvis vi skal ud og sejle fleetrace stævner i disse både, men derudover er vi også begyndt at se en tendens til at matchrace stævner forsøges at blive afholdt i katamaraner."

"Dette bemærkede vi blandt andet i et Notice Of Race til et af sidste års største matchracestævner i Frankrig som hidtil er blevet sejlet i J80ere. Desværre formåede arrangørerne ikke at anskaffe seks ens katamaraner og stævnet blev i stedet sejlet i de vante J80ere. Vi er dog sikre på, at disse tanker inden længe bliver en realitet og vi håber derfor på at kunne være et skridt foran vores konkurrenter når man begynder at se matchracestævner blive afholdt i to-skrogs både,” siger Ashenbrenner.

Det nye Youth SAP Extreme kan mødes første gang på bådmessen i Fredericia, hvor vi på Team Trifork vil være til stede i den første weekend (23.-24. marts), da vi i den anden weekend er på træningslejr i Italien.

Det danske SAP-hold i Rio i december 12. Foto: Lloyd Images

 

Yderligere information kan findes på
Team Trifork: http://www.teamtrifork.com
SAP Extreme Sailing: http://www.sapextremesailing.com

 

content-loader
content-loader
content-loader