Gå til hoved-indhold
Sejlere på vej i Palby Fyn Cup. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sejlere på vej i Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Gennembrud for tilbagebetaling af tysk moms til bådhandlere

God nyhed til bådbranchen. Finanzamt Flensburg tilbagebetaler nu tysk moms til danske bådhandlere. I en konkret sag er det nemlig lykkedes at få tysk moms tilbage.

 

Af Troels Lykke |

En række danske virksomheder er  havnet i en sag om betaling af såkaldt dobbeltmoms i forbindelse med salg af både til danske kunder via en tysk samarbejdspartner.

Det fortæller advokatfirmaet DELACOUR på deres hjemmeside.

Baggrunden herfor er, at de danske og de tyske myndigheder hidtil ikke har været enige om, hvem der har ret til moms af bådsalgene. Både Danmark og Tyskland har derfor opkrævet moms af de samme salg.

En række af virksomhederne har ganske enkelt ikke kunnet honorere kravet på betaling af moms to gange af samme salg og er derfor gået konkurs i SKATs jagt på provenu i sagerne.

Efter længere tids dialog med Finanzamt Flensburg, er det i en konkret sag nu lykkedes at få de tyske myndigheder til at tilbagebetale den moms, der allerede er erlagt i Tyskland.

De tyske myndigheder var efter en konkret vurdering af sagen enig i, at salgene skulle momses i Danmark og ikke Tyskland.

De tyske myndigheder var ikke enig i de danske myndigheders begrundelse for momspligt i Danmark, men valgte alligevel at tilbagebetale den tyske moms til den danske virksomhed.

Afgørelsen fra Finanzamt Flensburg lukker op for at danske sælgere af både, der er havnet i en sag om betaling af dobbeltmoms, vil kunne opnå tilbagebetaling af den tyske moms.

Herved reduceres virksomhedens tab til differencen mellem den danske og den tyske moms, fortæller DELACOUR.

content-loader
content-loader
content-loader