Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Nu skal 29er-drengene sejle 49erFX

En stribe skrappe drenge i 29er-klassen skal fremover træne med pigerne i 49erFX. Både for at styrke træningsmiljøet i 49erFX – og for at skabe en mere glidende overgang til 49eren.

Af Troels Lykke |

Uge 42-lejren i Oure markerer startskuddet på et nyt tiltag, der skal styrke træningskvaliteten i det danske 49erFX-miljø.

I et projekt over foreløbigt to år skal fire mandlige 29er-besætninger træne i 49erFX sammen med de kvindelige FX-besætninger. 

”Ideen er at give nogle af de bedste og mest ambitiøse drenge i 29er et mellemstadie før en mulig overgang til 49er. Samtidig skal drengene med deres stærkere fysik være med til at lægge ekstra pres på pigerne under træningen,” siger skiff-landstræner Peter Hansen til sejlsport.dk.

Det er Peter Hansen, der koordinerer træningen og har det sportslige ansvar for projektet. Talentudvikler Jan Christiansen er med som rådgiver for sejlerne.  

49erFX MEN

Projektet bærer navnet ”49erFX MEN”. Ved at indgå i FX-miljøet bliver drengene fulgt på tætteste hold af Dansk Sejlunions elite-setup, foruden at de opnår et førstehåndskendskab til de krav, der stilles for at være med på højeste niveau.

Dansk Sejlunion har købt nye FX-master til pigerne. Drengene kommer dermed til at træne med pigernes aflagte master.

49erFX MEN-projektet kører i første omgang i 2014 og 2015. Opstarten med fire besætninger kan blive til flere hen ad vejen. Blandt deltagerne fra projektets start er YSWC-deltagerne i 29er Markus Oliver Nielsen og Frederik Melson fra Middelfart.

29er-drenge på Oure lige nu. Foto: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader