Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team New Zealand i et kritisk øjeblik i lørdagens første sejlads i finalen i Louis Vuitton Cup. To mand blev her smidt af båden.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Luna Rossa brækker sværdholder og udgår - se relive

Louis Vuitton Cup, hvor udfordreren møder USA i America's Cup, fik dramatisk start i første sejlads da Luna Rossa mødte Team New Zealand, fortæller minbaad.dks udsendte i San Francisco.

Af Troels Lykke |

Kort efter starten i Louis Vuitton Cups finale, var der "breaking news" - Luna Rossa brækkede sværdet. Det er sort uheld for Luna Rossa at det skete lige efter starten, fordi så tæller sejladsen - og den der først vinder 7 sejladser er America's Cup-udfordrer.

Luna Rossa har besluttet at prøve at gennemføre, selv om de er håbløst bagefter. De håber vel på at der går noget galt for Kiwierne elller at vinden ændrer sig, så sejladsen annulleres - men intet tyder på det.

Chris Draper, skipper på Luna Rossa, har haft en hård dag. Før starten var der grej-problemer. De nåede lige at blive klar og kunne endda have vundet starten - men de accelererede for sent og var bagud fra starten.

Sværdholder knækker

Det var kun første udfordring - kort efter starten brækkede sværdet eller rettere sværdholderen, så det højre sværd bankede ukontrolleret op og ned. Luna Rossa var derfor nødt til at sætte farten ned - og kort efter valgte de at udgå.

Imens racede skipper Dean Barker alene - og i fjerde mærkerunding gik det helt galt. Team New Zealand "næsedyppede" med 40 knobs fart. 2 mand blev smidt af båden, der kom alvorlige skader på midt-delen af båden.

Direktør Tom Ehman fra Americas Cup organisationen, ansvarlig for kommunikation fik rigtig travlt. Han greb straks mikrofonen og kunne berolige de mange tilskuere med at de to sejlere hurtigt blev samlet op og at de var o.k.. De øgede sikkerhedstiltag har vist deres værdi.

"Det her er breaking news", tilføjede Ehman med et skævt smil. Americas Cup kan nu nemlig se frem til massiv TV-dækning på de store TV-kanaler verden over.

Nu samles sejlerne op

Team New Zealand vandt sejladsen. Af sikkerhedshensyn er reglerne ved Americas Cup ændret, så hvis man taber mandskab, så samles de op af følgebåde og så må resten af mandskabet gerne gennemføre sejladsen.

Dagens anden sejlads er nu udskudt - og der bliver travlt på begge værksteder i nat - fordi i morgen er der to kapsejladser mere.

Følg dramaet her på minbaad.dk, fortæller vores reporter i America's Cup park, hvor der er cirka 7.000 tilskuere, men hvor der er plads til det dobbelte vurderer han.

content-loader
content-loader
content-loader