Gå til hoved-indhold
Foto fra 1913 af Nurdug III, et søsterskib til Tit Tit.Udstyr
Foto fra 1913 af Nurdug III, et søsterskib til Tit Tit.

6-meter R-båd gives væk

Kurt Heding søger en ny ejer til sin 6-meter R-båd, den 101 år gamle Tit Tit, som han har brugt fem år på at sætte i stand. Men nu rækker kræfterne ikke længere, og han vil forære den væk.

Af katrine bertelsen |

Kurt Heding har haft Tit Tit siden slutningen af tresserne, og vil ville helst beholde den 101-årige 6-meter R-båd, men kræfterne rækker ikke til sidste del af istandsættelsen.

- Det er sgu’ da synd, hvis den skal kvases. Jeg ville have mareridt hver nat resten af livet, siger Kurt Heding til Amager Bladet.

Tit Tit har allerede fået helt nyt dæk, er blevet beklædt med glasfiber og fået et nyt cockpit. I alt har Kurt Heding brugt 70.000 kroner og fem års arbejde på den. Ror og beslag skal monteres, og der ligger en mast klar i Sundby Sejlforening. Bom og sejl mangler og kahytten skal ordnes indvendig. Ellers er den klar.

Kurt Heding har nu en anden båd med motor. Han er fyldt 73 år og det kniber med kræfterne. Han orker simpelthen ikke mere. Derfor vil han give den væk til en, der har mod på det sidste stykke arbejde.

- Der ligger et godt stykke arbejde i den stadigvæk, men slet ikke i forhold til så mange andre gamle både - måske en måned eller to, fortæller Kurt Heding.

Stolte traditioner

6-meter R-bådene har stolte traditioner. De første blev sejlet til OL i 1908 og 1912, og den første danske 6-meter blev bygget af Svend Svendsen fra Kastrup.

Svendsens bror Jacob byggede Tit Tit på sit bådeværft på Refshaleøen for grosserer Marryat Johansen fra Horsens i 1912, og den deltog i Øresundsugen, som var startet i 1898, samme år, hvor i alt fem 6-metere kom til start.

En anden dansk 6-meter, Nurdug II, vandt sølv ved OL i Stockholm i 1912. I løbet af 1920’erne og 1930’erne blev klassen den mest populære konkurrencesejlbåd.

Ejer søges

Kurt Heding har forsøgt at afsætte Tit Tit til forskellige museer og fonde, men uden held.

- De har simpelthen ikke ressourcer eller folk nok til at binde an med projektet. Bare man dog kunne finde en, der sagde ja. Det eneste, jeg gerne ville have, var et par ture, når den kommer på vandet igen, siger han.

Hvis du er interesseret i at puste liv nyt i historien om Tit Tit, kan Kurt Heding kontaktes i sin antenneforretning på Amagerbrogade 194 eller på telefon 32 55 20 00 eller 31 62 20 01.

content-loader
content-loader
content-loader