Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: www.lynaes-havn.dk

Ramte mole med speedbåd - gashåndtag satte sig fast

En lille alu-speedbåd med tre børn og en voksen om bord, hamrede fredag ind i en stenmole ved Lynæs Havn. 11-årig dreng er uden for livsfare. - Redning gik virkelig hurtig, siger en kilde til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

- Det er en far, der er ude at sejle med sin 11-årige søn og hans to kammerater. Båden de sejler i får en defekt på motoren, som gør at gassen sætter sig fast, siger Ole Hestbæk, vagthavende hos Nordsjællands Politi.

- Faren forsøger at få båden til at gå i stå ved at fjerne strøm- og benzin-indtag, men det lykkedes ikke. Så han rammer stenmolen, og de bliver alle kastet ud af båden og lander på stenmolen. Han fortæller, at alle fire havde redningsveste på.

Se billeder på eb.dk

Prøvede at sejle ud
Ekstra Bladet har talt med havnefoged Morten Frederiksen, der ikke var til stede, men han fik fortalt, hvad der skete.

- En mindre speedbåd kom sejlende ind mod havnen, og de kunne ikke tage farten af motoren. Så prøvede de at sejle ind i havnen og sejle ud igen, men det lykkedes ikke for dem og så ramte de stenmolen ved siden af havnehullet, siger han til Ekstra Bladet.

Uden for livsfare

Den 11-årige dreng, der i eftermiddags blev fløjet til Rigshospitalet med lægehelikopter fik en kraftig hjernerystelse og brækkede nogle ansigtsknogler, men er heldigvis uden for livsfare.

Det bekræfter Nordsjællands Politi. Drengen var ellers bevidstløs efter uheldet, hvor hans far havde mistet kontrollen med båden, der havde en defekt på motoren, så gassen satte sig fast.

Kilde til minbaad.dk: Redning gik efter bogen

- Båden, der er en alu-båd med en 40 hk motor ligger deroppe i Lynæs Havn og er ikke sunket, som der har været fremme i medierne, men båden ser ikke godt ud, og der kom fire ambulancer og en helikopter var virkelig hurtige fremme ved ulykken, oplyser en sejler til minbaad.dk.

Sejleren var i havnen da ulykken skete.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader