Gå til hoved-indhold
Hvis vinden hyler fra en sydlig retning, er det svært for skiffjoller og katamaraner at komme ud og ind af Hellerup havn. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Hvis vinden hyler fra en sydlig retning, er det svært for skiffjoller og katamaraner at komme ud og ind af Hellerup havn. Foto: Katrine Bertelsen

Bedre jolleforhold i Hellerup - ny rampe fra stranden

Jollesejlerne får nu adgang til Hellerup strand, via en jollerampe. Det gør det nemmere for skiffjoller og katamaraner, da det er vanskeligt at komme i havn under visse vindforhold.

Af katrine bertelsen |

På et møde i Teknik- og Miljøudvalget d. 7. maj i Gentofte kommune blev det vedtaget at imødekomme et ønske fra Hellerup Sejlklub om at etablere en jollerampe gennem bølgeværnet ved Hellerup strand.

Det har længe været et ønske i Hellerup Sejlklub, at få adgang til stranden, da det er vanskeligt at komme ud og ind af havnen i sydlige vindforhold.

Hellerup Sejlklub har i forbindelse med Olympisk Sejlsport Øst udvidet jolleaktiviteterne betragteligt, og en jollerampe vil gøre det muligt at bruge Hellerup Strand til start og slut for kapsejladser og træning for Olympisk Sejlsport Øst.

Hellerup Sejlklub ønsker også at udvikle et nyt kapsejlads-koncept fra sejlklubben og Hellerup Havn.

Sejlklubben arbejder målrettet på at forstærke jolleaktiviteterne fra sejlklubben og Hellerup Havn, og forudser, at der i fremtiden bliver behov for mere plads og bedre faciliteter til aktiviteterne.

Den ny jollerampe anlægges ved den sydligste del af Hellerup Strand. Noget af det asfalterede område langs Rosenhaven inddrages til joller, med plads til ti 49’ere.

Jollerampen kan bruges indtil 15. juni og efter 15. august, som ligger udenfor den egentlige badesæson. I perioden 15. juni til 15. august kan jollerampen kun bruges efter særlig tilladelse fra kommunen.

Der skal laves låge og en jollerampe gennem bølgeværnet ved Hellerup Strand. Foto: Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader