Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ventetid lørdag på en 29er. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Jørgen Ellekilde var atter stævneleder.
Kapsejlads
Optimistjollerne startede, men så døde vinden.
Kapsejlads

SailExtreme var en fuser for A-Optimisterne efter svag vind - se nye fotos

Danmarks største jollestævne, SailExtreme i Kerteminde, var et antiklimaks for sejlerne på de 450 både. De bedste Opti-sejlere fik ikke sejlet deres internationale udtagelse. Se galleri.

Af Troels Lykke |

- Blandt sømandens største dyder er tålmodighed. Alle stod prøven i Kerteminde. Trods laaaaaange dag uden resultater var humøret for det meste højt. Tak til Kerteminde for det store arbejde - det var trods alt hyggeligt og vejret var dejligt, sådan skriver OCD, Optimistjollernes organisation på facebook.

Se en masse fotos af fotograf Per Størup Lauridsen

Se minbaad.dks galleri fra stævnet

Vi ville godt have haft en kommentar til SailExtremes stævneleder, Jørgen Ellekilde, men Kerteminde-sejleren tager ikke telefonen, trods flere forsøg i dag og i går.

Han kunne dog lørdag, da minbaad.dk var forbi stævnet, fortælle at man var godt tilfreds med, at så mange stadig vælger stævnet.

- Når Optimisterne har været her og sejle, så kommer de også når de sejler i andre klasser, siger Jørgen Ellekilde, der i år havde droppet et stort telt til sejlerne, da man nu har et kæmpe klubhus, lige ved jollestedet.

Sparede 30.000 kroner

- Det sparede os for 30.000 kroner i teltleje og nu er der i stedet kommet mere plads til jollevognene, fortalte stævnelederen om stævnet, der på grund af manglende vind, var en fuser for især A-Optimisterne.

I år var Musto-skiff-jollerne inviteret og det mødte op, modsat OK-jolle-sejlerne, der svigtede stævnet med under 10 deltagere og dermed mødte OK-jollesejlerne ikke op. I alt var der 467 både tilmeldt.

Musto Skiff-jollerne var for første gang med i stævnet, dog uden danske deltagere.

content-loader
content-loader
content-loader