Gå til hoved-indhold
Jan Møller ses her i sin Aphrodite 101 under BådNyts Sølvspiler-sejlads rundt om Fyn. Foto: Troels LykkeUdstyr
Jan Møller ses her i sin Aphrodite 101 under BådNyts Sølvspiler-sejlads rundt om Fyn. Foto: Troels Lykke

Sejlmager: Tid til at tjekke dine sejl

Både sikkerhed og sejleglæde kan hurtigt komme på spil, hvis man sløser med tjek af sine sejl.

Af Troels Lykke |

Nu lakker sejlersæsonen dog mod ende, og mange bådejere pakker derfor netop nu deres sejl ned, så de er klar til næste sæson.

Ovenpå en god sejlsæson er det dog vigtigt at huske at gennemgå sine sejl for slitage og skader, således, at man ikke risikerer overraskelser, når næste års sejlsæson står for døren.

Tal fra Danmarks Statistik og Dansk Sejlunion viser da også en stigning på 18 pct. i antallet af overnatninger i de danske lystbådehavne i sommerperioden, sammenlignet med samme periode sidste år. Og ser man på juli alene var denne måned den travleste i 5 år.

”Man kan nemt få en dårlig start på sejlsæsonen næste år, hvis man blot pakker sit sejl sammen uden at være sirlig omkring at tjekke for mug, slidte sømme eller andre former for misligholdelse. Og oven på en fantastisk sejlsæson, som den vi netop er kommet igennem, kan sejlene nemt være slidte på den ene eller anden facon. Det kan gå ud over både sikkerheden og sejlglæden til næste år, så jeg kan kun opfordre til, at man sørger for at få et vintereftersyn af sine sejl,” lyder det fra Mads Christensen fra North Sails i Allerød i en pressemeddelelse .

North Sails står også bag hjemmesiden Sikkertsejl.dk, hvor man kan finde en tjekliste ift., hvad man skal kigge efter, når man står foran at pakke sit sejl sammen for vinteren, og hvor man desuden kan bestille et gratis eftersyn af sine sejl, hvis man ikke selv vil stå for dette.

North Sails har etableret opsamlingspunkter i det meste af Danmark, så man ikke behøver at skulle sende sejlene til Allerød. På sikkertsejl.dk finder du også en oversigt over opsamlingspunkterne.

content-loader
content-loader
content-loader