Gå til hoved-indhold
Havne

Ny app gør livet lettere for storebæltssejlere

Find den lokale købmand, se hvor der kan tankes brændstof og få tips til, hvilke lokale seværdigheder der er i nærheden. Det er bare tre funktioner i den nye app Maritimt Knudepunkt Storebælt.

Af Troels Lykke |

Appen bliver lanceret i dag, og den gør det meget lettere at være lystsejler i de fem lystbådehavne Omø, Agersø, Korsør, Skælskør og Bisserup.

- Med appen får sejlere al information om havnene og de faciliteter de indeholder lige ved hånden samtidig med, at de også kan finde inspiration til oplevelser og seværdigheder i nærheden. Det er et gratis tilbud til alle sejlere, som besøger vores havne, og vi håber, at alle vil tage godt i mod det, siger Flemming Erichsen(A), formand for Erhvervs-, Innovations og Arbejdsmarkedsudvalget i Slagelse Kommune.

I den nye app kan sejlerne blandt andet se, hvor på havet de befinder sig i forhold til de fem havne.

Når du klikker ind på de fem havne

Og når de klikker ind på en af de fem havne, kan de finde kontaktoplysningerne til havnefogeden, se åbningstider og priser for at benytte havnens toiletfaciliteter og meget mere.

Derudover kan lystsejlerne få tip til at binde de rigtige sømandsknuder, og hvis man har glemt, hvordan signalflagene ser ud, er der også hjælp at hente til det i appen.

- Vi håber, at det vil være med til at gøre det endnu mere attraktivt at besøge vores havne, og at appen vil få endnu flere lystsejlere til at få øje på, hvilke fem perler, der gemmer sig langs med Slagelse Kommunes 180 kilometer kyst, siger næstformand i Erhvervs-, Innovations-, og Arbejdsmarkedsudvalget Ole Drost(V).

Til tre typer

Appen udkommer til både Iphone, Ipad og Androidtelefoner og kan fra i dag downloades fra henholdsvis Apple App Store og Google Play.

Appen er udviklet som led i projektet Maritimt Knudepunkt Storebælt. Projektet indbefatter også hjemmesiden www.maritimtknudepunktstorebaelt.dk og hele projektet er støttet af EU, Fødevareministeriet og Landudvikling Slagelse. 

 

content-loader
content-loader
content-loader