Gå til hoved-indhold
Fattige børn har ikke råd til alt det udstyr, man skal bruge som sejler. Foto: KBSejlklubber
Fattige børn har ikke råd til alt det udstyr, man skal bruge som sejler.

Fattige børn kan søge penge til sport

Børn i familier, hvor der ikke er råd til foreningskontingent eller sportsudstyr, får nu hjælp fra et stort donationsprogram, som DIF, Procter & Gamble og føtex står bag.

Af katrine bertelsen |

Tusindvis af børn ønsker at komme ind i idrætsforeningerne og være en del af kammeratskabet, men har ikke mulighed for det, fordi forældrene ikke har råd til fx kontingentet. Der er 65.000 fattige børn i Danmark ifølge bl.a. Red Barnet.

En donation fra Procter & Gamble, der ejer en række kendte produkt-brands, skal nu hjælpe familierne. 1 kr. fra hvert P&G-produkt (Gillette, Pampers, Vicks, Oral B m.fl.), der sælges i føtex i udvalgte uger, går til børnene.

Økonomisk trængte forældre skal kontakte en af de 11.000 lokale idrætsforeninger under Danmarks Idræts-Forbund (DIF), hvis de ønsker hjælp fra ”Idræt for ALLE børn”, som projektet er døbt.

- Alle børn uanset baggrund fortjener at få mulighed for at dyrke idræt i foreningerne sammen med vennerne. Derfor forstærker vi nu indsatsen i DIF-idrætten og kommer tusindvis af børn i økonomisk trængte familier i møde ved hjælp af et stort donationsprogram de næste mange år, siger Niels Nygaard, formand for DIF.

På mandag den 28. januar skydes første kampagneperiode i gang i landets 89 føtex-varehuse:

Hvem kan få/søge støtte?

Alle børn i familier, hvor økonomien ikke tillader, at der bliver sat penge af til kontingent, sportsudstyr o.lign. er dermed berettiget til at søge om støtte.

Ansøgningen skal dog foregå gennem en idrætsforening, som er medlem af et specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund. Som privatperson, skal du derfor tage kontakt til din lokale idrætsforening, hvis du ønsker støtte.

Hvad kan du få støtte til?

Støtten kan gives til forskellige formål afhængig af det enkelte barns behov, og der kan søges støtte til:

  1. Hel eller delvis betaling af foreningskontingent.
  2. Indkøb af beklædning og sportsudstyr (dog ikke heste, både, motoriseret udstyr og lignende).
  3. Hel eller delvis dækning af udgifter til deltagelse i sportsarrangementer, sommerlejre og lignende.

Læs på www.alleboern.dif.dk hvordan du kan søge støtten.

Kilde: Pressemeddelelse, DIF

content-loader
content-loader
content-loader